Zonguldak’ta özel bir maden şirketi tarafından işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçiden 1’i sağ olarak çıkartıldı. Diğer işçinin cansız bedeni ise 5 saat sonra çıkartılabildi. Türkiye, bir kez daha Zonguldak’tan gelen göçük haberi ile sarsıldı! Yaşanan acı olayın ardından çok sayıda siyasi ve vatandaş göçükte hayatını kaybeden Murat Çetinkaya ile ilgili başsağlığı mesajı yayımladılar. Öte yandan, Zonguldak’ta yaşanan olay Türkiye gündeminde birinci sırada yer aldı.

Dün akşam 21.00 sıralarında Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi’nde Akkurt Madencilik Şirketi tarafından işletilen özel bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Göçük altında kalan Erdem Yıldız ve Murat Çetinkaya isimli madencileri kurtarma çalışmaları başlatıldı. Erdem Yıldız isimli işçi yaklaşık bir buçuk saatlik çalışmanın ardından sağ olarak kurtarıldı.

Ekipler 5 saatlik çalışmanın ardından Murat Çetinkaya’nın cansız bedenine ulaştı. Çetinkaya’nın cansız bedeni ceset torbasına konularak ambulansa taşıdı.

Bu sırada maden ocağının girişinde bekleyen ailesi; 45 yaşındaki madencinin cansız bedenini görünce sinir krizleri geçirdi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu aileyi teselli ederken Murat Çetinkaya’nın cansız bedeni Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan Erdem Yıldız’ın ise tedavisi sürüyor.

Yaşanan olayın ardından, sosyal medyada binlerce vatandaş konu ile ilgili paylaşımlarda bulundular. Siyasi isimlerde yaşanan acı olay nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladılar.

Yapılan bazı paylaşımlar şu şekilde:

Turgut Altınok (AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı)

“Zonguldak'taki elim kazada kaybettiğimiz maden işçisi kardeşime Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Ulaş Karasu (CHP Sivas Milletvekili | TBMM İmar, Ulaştırma Turizm Komisyonu Üyesi | Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı)

“Zonguldak Kilimli’deki maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun”

Lavuar alanında çalışmalar sürüyor Lavuar alanında çalışmalar sürüyor

Cevdet Akay (Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Maliye ve Vergi Hukuku Uzmanı)

“Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde, özel şirket tarafından işletilen madenocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden  maden işçimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Göçükten yaralı olarak kurtarılan maden işçimize de acil şifalar diliyorum.)

Burhanettin Bulut (CHP Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı/ Adana Milletvekili)

“Zonguldak Kilimli’de özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Hüseyin Yıldız(CHP Aydın Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi)

“Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Zonguldak”

Türker Ateş (TBMM 28.Dönem CHP Bolu Milletvekili Sanayi,Ticaret,Enerji,Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi)

“Zonguldak’ın  Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren madencimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum.”

Celal Çakmakcilar: “Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiden 1'i sağ olarak kurtarılırken, göçük altında kalan Murat Çetinkaya’nın cansız bedenine 5 saat sonra ulaşıldı başımız sağolsun”

“Yine bir maden yine bir göcük ve yine bir canımızı kaybettik. İnsanımız kendi değerini kendisi biçmediği sürece ne siyasetçi ne bir kurum ne bir firma vs size değer vermeyecek. Allah Rahmet eylesin.”

“Madende göçük olmuş ve bir işçi hayatını kaybetmiş. Çok üzgünüm #Zonguldak”

“Yine bir göçük,yine bir ölüm. Bu şehrin kaderi değişmeyecek.”

“Madenciler biz depremzedeler için çok kıymetli çok değerli. Depremzede olmasam da öyle. İşi zor yükleri ağır. Rabbim yâr ve yardımcısı olsun inşallah . Dualarımız kalbimiz  sizinle”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Fadime Yılmaz Elma