İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, halka açık alanlarda alkollü içki tüketimi yasaklandı. Plaj, park, piknik ve sahil kenarları gibi yerlerde alkollü içki içmek artık yasaklanmış durumda.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bu kararın alkol satışı ve tüketimi ruhsatı bulunan işletmeler dışında, kamuya açık alanlarda rahatsızlık vermemek ve olumsuz görüntülerin önüne geçmek amacıyla alınan bir önlem olduğu belirtildi. Emniyet, jandarma ve zabıta birimleri, bu kuralların uygulanmasını denetleyerek halkın huzurunu ve güvenliğini korumayı amaçlıyor.

Açıklamada ayrıca, bu yasağa uymayan kişilere ve işletmelere yasal işlem yapılacağı vurgulanıyor. İhlal eden kişilere 617 lira para cezası uygulanacak. Eğer kişi sarhoşsa, sarhoşluğu geçene kadar kontrol altında tutulacak.

Bu tür yasaklar, kamusal düzeni ve vatandaşların rahatını korumak için alınan önlemler arasında yer alıyor. Alkol tüketiminin kamuya açık alanlarda kısıtlanması, toplumun genel refahını ve güvenliğini koruma amacını taşıyor.

Türkiye’de diğer illerde de bu uygulamaya kısa süre içerisinde geçileceği düşünülüyor. (Haber Merkezi)

Doğru ağaç kesme eğitimi verildi Doğru ağaç kesme eğitimi verildi

Temizlik işçileri sahilde ceset buldu Temizlik işçileri sahilde ceset buldu

Zonguldaklı genç kızın feci ölümü! Zonguldaklı genç kızın feci ölümü!

Polis memuru görevi başında şehit oldu! Polis memuru görevi başında şehit oldu!

Bu kez zam değil indirim! Akaryakıtta fiyatlar değişiyor! Bu kez zam değil indirim! Akaryakıtta fiyatlar değişiyor!

Son günleriniz! Eylül’e hazırlıklı olun! Son günleriniz! Eylül’e hazırlıklı olun!

Editör: Murat Barutçu