Müfredat değişikliği eleştirildi Müfredat değişikliği eleştirildi

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Eylül ayı itibariyle havanın 5 derece düşeceğini ve Türkiye'nin bol yağışlı bir döneme gireceğini belirtti. Ökten, yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylarda yaşanması beklenen hava değişiklikleri hakkında bilgiler verdi.

Ökten, "Serinleme başlıyor. 1 Eylül itibariyle 1.500 metre yukarıdaki hava sıcaklığı 5 derece düşecek. Bu durum, bunaltıcı havayı kıracak. Eylül ayının karakteristiğini biliyorsunuz. Sıcaklık dalgalanmaları sıkça görülür" dedi.

Toplamda 46 günlük bir periyotta bol yağış beklendiğini belirten Ökten, hem Avrupa'nın hem de Türkiye'nin bol yağışlı bir döneme gireceğini açıkladı. Eylül ayında Avrupa'nın ve Türkiye'nin kuzey bölgelerinin güzel yağışlar alacağını söyledi. Aynı şekilde Ekim ayında Türkiye genelinde yağışlar artacak ve tüm ülke yağışlara doymaya başlayacak.

Ökten, Kasım ayı ve tüm kış boyunca da bol yağışlı bir dönem yaşanacağını öngördü. Ayrıca, El Niño etkisinin geride kaldığını ve artık daha olumlu hava koşullarının görüleceğini belirtti.

Uzman Kerem Ökten'in bu açıklamaları, yaklaşan hava değişiklikleri hakkında kamuoyunu bilgilendiren önemli bir kaynak olarak değerlendiriliyor.  (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu