Zonguldak ile Filyos arasındaki 45 dakikalık sürüş mesafesini 15 dakikaya düşürecek olan projede 5650 metre uzunluğundaki karayolunun, 3 kilometresi tünellerden oluşuyor. Toplamda gidiş geliş 14 tünelden oluşan projede, Zonguldak il merkezi ile Filyos Projesi’ni birbirine bağlaması açısından büyük önem taşımakta.

Türkiye’nin mega projelerinden olan Filyos Vadi Projesi’ne şehir merkezinden rahat bir ulaşım sağlayacak olan 2. Ve 3. Etap karayolu çalışmalarının tamamlanmasıyla, bölgeye artı olarak büyük ticari ve ekonomik katkı sağlanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN

YENİ MÜJDELER BEKLENİYOR

20 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Karadeniz doğal gazının karaya çıkartılması töreni öncesinde, karayolu projesinin de aşama kaydetmesi sevindirdi.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram arifesinde yapılması planlanan törende yeni müjdeler vereceğini açıklamıştı.

Filyos Liman Projesi içerisinde çalışmaları yürütülen, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 24 saat mesai sistemiyle aralıksız devam eden doğal gaz çalışmalarında Filyos Limanında dev doğal gaz işleme tesisi kuruldu. 170 kilometrelik boru hattı ile doğal gaz

50 ilde sahte fatura operasyonu! 50 ilde sahte fatura operasyonu!

20 Nisan’da ulusal sisteme bağlanarak önemli bir aşama daha geçilecek. Devamında yürütülecek çalışmalarla, Mayıs ayı içerisinde de Karadeniz doğal gazının mutfaklarda vatandaşın kullanımına sunulması hedefleniyor. Türkiye’nin enerji üretiminde önemli bir rol üstlenecek olan Karadeniz doğal gazı ilk etapta 10 milyon metreküp doğal gaz kullanılacak. 2026 yılında kullanılan doğal gazın yüzde 30'unun yerli kaynaktan karşılanması hedefleniyor.

Türkiye’yi enerji alanında üst lige taşıyacak olan Karadeniz doğal gazı 710 milyar metreküplük rezerv ile doğal gaz üreten ülkeler arasında yerini alacak. (Haber: Murat BARUTÇU)

WhatsApp Image 2023-04-16 at 10.15.56

WhatsApp Image 2023-04-16 at 10.16.01

Editör: Murat Barutçu