Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor! Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor!

Pandemi sürecinde maske takmama ve sokağa çıkma yasağını ihlal etme gibi nedenlerle 1 milyon 388 bin kişiye para cezası kesilmişti. Ancak, cezaların yanlışlıkla veya haksız yere verilmiş olabileceği düşüncesiyle para iade süreci başlatıldı.

Para iadesi için başvurular yapılabilecek ve bu süreç için 31 Aralık 2024 tarihine kadar zaman bulunuyor. Başvurular, başvuru formunun doldurulması ve idari yaptırım tutanağı ile ödeme yapıldığına dair makbuzun eklenmesiyle gerçekleştirilebilecek. Başvurular, gib.gov.tr üzerinden internet üzerinden de yapılabiliyor. Eğer ödemeler cezayı veren kurumun muhasebe birimine veya mal müdürlüğüne yapıldıysa doğrudan ya da e-posta ile başvuru yapmak mümkün olacak.

İade işlemleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek ve para iadeleri başvuru sahiplerinin banka hesaplarına yapılacak. Toplam iade tutarının 309 milyon TL civarında olması bekleniyor.

Bu süreçle, haksız veya yanlış cezalara maruz kalan kişilerin paralarının iade edilmesi hedefleniyor ve bu şekilde adaletin sağlanması amaçlanıyor. Pandemi döneminde alınan tedbirlerin uygulanması konusunda hataların düzeltilmesi için yapılan bu iade süreci, mağduriyetlerin giderilmesine katkı sağlayacak. (Haber Merkezi)

Gece bekçisi ölü bulundu Gece bekçisi ölü bulundu

Genç kız kendini astı! Genç kız kendini astı!

 

Bir zamda bu pompaya; Yüzde yüz zamma vatandaş tepkili Bir zamda bu pompaya; Yüzde yüz zamma vatandaş tepkili

17 yaşındaki ehliyetsiz genç, 3 yaşındaki çocuğu hayattan kopardı! 17 yaşındaki ehliyetsiz genç, 3 yaşındaki çocuğu hayattan kopardı!

Zonguldak halk pazarını sıcak hava vurdu Zonguldak halk pazarını sıcak hava vurdu

Polise yakalanmamak için kendi canına son verdi! Polise yakalanmamak için kendi canına son verdi!

Zonguldak’ta müthiş keşif! 30 bin kişi faydalanacak Zonguldak’ta müthiş keşif! 30 bin kişi faydalanacak

Yüzlerce işçi akın akın Zonguldak'a geliyor Yüzlerce işçi akın akın Zonguldak'a geliyor

Editör: Murat Barutçu