Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda 3,28 artarken yıllık bazda yüzde 61,98 oldu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisine siyasilerden ve vatandaştan tepki gecikmedi.

Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), açıkladığı kasım ayı enflasyon rakamlarına göre, TÜFE'deki değişim kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 60,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,98 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,40 olarak gerçekleşti.

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisine siyasiler ve vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

CHP kanadından "TÜİK yine bildiğiniz gibi. TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 62, ENAG'a göre yıllık enflasyon yüzde 129.2! İki açıklama arasında iki kattan fazla fark var." ifadelerine yer verilirken İYİ Parti’den de “Yoksulluk kader mi, bu millete müstahak mı ? Tabii ki hayır. Bu tabloyu elbirliği ile mutlaka değiştireceğiz!" denildi.

Yine CHP’den "İktidarın algı operasyonlarında araç olarak kullandığı TÜİK ne açıklarsa açıklasın, gerçekler ortada duruyor. Enflasyon canavarı büyüyor, fahiş zamlar halkın ocağını söndürüyor." Denilirken vatandaşlar ise “TÜİK’in yatacak yeri yok, enflasyon üç rakamlı, TÜİK düşük gösterme çabaları sergileyip ekmeğimizle oynuyor” şeklinde konuştular. (Haber merkezi)

Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim! Daha önce de iktidara karşı kazandığını söyleyen İsmail Eşref: Tekrar geri almaya geldim!

İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem! İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı iki deprem!

“Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız! “Ben yaptım, oldu” diyen anlayışa karşıyız!

Editör: Murat Barutçu