Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi'nde, yeraltında biriken suların tahliyesi için gerekli olan 3 pompa, atölye işçileri tarafından yapıldı. Piyasa değeri yaklaşık 21 milyon TL olan bu pompların, Harici Mekanizasyon Servisi çalışanları tarafından gerçekleştirilen özverili çalışma sonucu kuruma kazandırılması dikkat çekti.

TTK Üzülmez Müessesi Elektromekanik İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Harici Mekanizasyon Servisi Şefi Cenker Çebi ve ekibinin önderliğinde tamamlanan pompa, yerin 380 metre altında görev yapmaya başladı. GMİS Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak, yapılan bu önemli çalışmaya vurgu yaparak, "Maden işçisi ve TTK çalışanlarının isteyip de başaramayacağı şey yoktur" dedi.

Karakabak, geçmişte kurumun Lavuar'ını yenileyerek 60 milyon TL kazandıran çalışmaların ardından, bu kez de yeraltında üretim alanlarında biriken suların tahliyesini sağlayacak 3 pompanın üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Üstelik, bu pompanın parçalarının da düşük bir maliyetle yapılması sağlandı.

Servis şefi ve ekibine teşekkür eden Karakabak, "Biz sadece işçinin hakkını değil, kurumun parasını ve geleceğini düşünen büyük bir aileyiz" diyerek, yapılan çalışmanın önemini vurguladı.

Krizin çözümü istihdam yaratmaktır! Krizin çözümü istihdam yaratmaktır!

Yerin eksi 380 metre altına kurulan ve çalışmaya başlayan pompaların saatte 750 metreküp suyun tahliyesini gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu başarıyla birlikte, TTK Üzülmez Müessesi'nin daha verimli bir şekilde çalışması ve suyun yeraltında birikmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. /Haber Merkezi

WhatsApp-Image-2024-02-22-at-11.49.04

WhatsApp-Image-2024-02-22-at-11.49.04-(1)

WhatsApp-Image-2024-02-22-at-11.49.03

Editör: Murat Barutçu