Türkiye Boks Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Büyük Erkek ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası için geri sayım başladı. Zonguldak boks tarihinde A Milli düzeyinde ilk olacak şampiyonaya, Türkiye geneli bine yakın sporcu katılacak. Bu sayı, antrenör, yönetici ve hakemlerle birlikte bin 200’ü bulacak. Kafileler, Zonguldak ve ilçelerdeki otel ve misafirhanelerde konaklayacak.

18 Eylül Cumartesi günü başlayıp 24 Eylül Cuma günü finallerle sona erecek müsabakalar Site Spor Salonu’nda yapılacak. Müsabakalar için salona Türkiye Boks Federasyonu tarafından iki adet ring kurulacak. Böylelikle boks severlere kadın ve erkek müsabakalarını aynı anda izleme fırsatı sağlanacak.

Bu doğrultuda Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Boks İl Temsilciliği, eksiksiz ve profesyonelce bir organizasyona ev sahipliği yapmak için hazırlıklarını hızlandırdı.

OLİMPİYAT SPORCULARI DA GELİYOR

Bu yıl Türk boksunun efsane isimlerinden Nuri Eroğlu adına düzenlenecek şampiyonada üst düzey sporcular boy gösterecek. Kısa bir süre önce yapılan Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden boksörler de Zonguldak’ın misafiri olacak. Kadınlarda olimpiyat şampiyonu olarak tarihi başarıya imza atan Busenaz Sürmeneli’nin Zonguldak’ın özel konuğu olma ihtimali var.

ZONGULDAK’TAN İKİ BOKSÖR KATILACAK

Ekim ayında yapılacak Büyükler Dünya Boks Şampiyonası’na katılacak Milli takım kadrosunun oluşturulacağı Türkiye Şampiyonası’nda, Zonguldak’tan üst düzey iki boksör katılacak. Milli antrenör İshak Tiryaki’nin sporcuları arasında yer alan Birol Aygün 75, Özcan Kesici 92 kiloda ringe çıkacak. Formda bir hazırlık dönemi geçiren Aygün ile Kesici, sıkletlerinde birincilik için mücadele edecek.

32 HAKEM GÖREV YAPACAK

Türkiye Boks Federasyonu Merkez Hakem Komitesi (MHK) şampiyonada görev yapacak teknik delege, hakem ve bilgisayar operatörlerini açıkladı.

Kamil Eroğlu, Ahmet Ali Şimşek, Muhittin Gönengil, İbrahim Avcioğlu ve İsmail Surha’nın teknik delege olarak görev yapacağı şampiyonada, 14’ü AİBA, 15’i Milli, 3’ü bölge hakemi olmak üzere toplam 32 hakem ile 5 bilgisayar operatörü görevlendirildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi