Zonguldak eski valisi ve önceki dönem İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’den Zonguldak Belediye Başkanına ‘TOGG’ eleştirisi.

Zonguldak eski valisi ve önceki dönem İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen; Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından depremle ilgili acı haberlerin peş peşe geldiği, tüm Türk Milletinin siyasi ayrım yapmadan yaraları sarma anlamında seferber olduğu ortamda Zonguldak Belediye Meclisinde oylanan ve Ak Partili meclis üyelerinin oylarıyla belediyeye alınmasına karar verilen TOGG marka aracın acelesi neydi diyerek Belediye Başkanının almış olduğu tavrı eleştirdi.

Hiç kimsenin böyle bir ortamda şahsi bir takım menfaatlerini düşünmeye hakkı yoktur diyen Zonguldak eski valisi ve önceki dönem İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen:

TÜRKİYE DEPREM İÇİN SEFERBER OLMUŞKEN TOGG ALIMININ GÜNDEME GELMESİ ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLECEK BİR KONUDUR

“Buradan bir konuyu da belirtmeden geçemeyeceğim o da; Dünkü Zonguldak Belediye Meclisi Toplantısında Sayın Belediye Başkanı arkadaşımızın almış olduğu tavırdır. Depremin oluşundan itibaren tüm Türkiye seferber olmuş ve bütün imkanlarını deprem için seferber etmişken, bu olayın üzüntüsünü yaşarken Belediye Meclisinde TOGG gibi bir araba alınmasının gündeme getirilmesi ve bunun sadece Ak Partili arkadaşlarımızın oylarıyla meclisten geçirilmesi hepimiz için üzerinde düşünülecek bir konudur. Böyle günlerde biz kamuyu ilgilendirmeyen ve şuanda çok acil olmayan konuların ertelenmesini beklerdik. Ama bu yöndeki bir karar herkesi üzmüştür.

HİÇ KİMSENİN BÖYLE BİR ORTAMDA ŞAHSİ MENFAATLERİNİ DÜŞÜNME HAKKI YOKTUR

Cebinde belki evine ekmek götürecek kadar parası olan bir kişinin o parayı tutup ta depremzedeler için bağışladığı veya yardım kampanyasına katkı verdiği bir ortamda siz bu seferberliği bir kenara itmek suretiyle sadece şahsınızı düşünüp, şahsınızın faydalanabileceği bir olayı gündeme getirmeniz ve bunun kararını çıkartmanız Zonguldaklıları derinden yaralamıştır. Ben aklıselim hiçbir Ak Partili vatandaşımızın da bu hareketi tasvip edeceğini inanmıyorum. Böyle günler birlik, beraberlik içerisinde yaraları sarmamız gereken günlerdir. Hiç kimsenin böyle bir ortamda şahsi bir takım menfaatlerini düşünmeye hakkı yoktur” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin