Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Zonguldak Şubesi’nin 19 Ocak'ta yapacağı başkanlık seçimi öncesi adaylar çoğalıyor. Genel kurul kapsamında yapılacak seçime az bir zaman kala, Zonguldak’ı 3. Lig’de başarıyla temsil eden C klasman hakemi Hakan Ergin başkanlığa adaylığını koydu. 13 yıllık hakemlik geçmişi bulunan C klasmanın kıdemli hakemi, bugün akşam yönetim kurulu ekibiyle birlikte adaylığını resmen açıkladı. Meslektaşlarından destek isteyen genç başkan adayı, ekibiyle birlikte başarılı işlere imza atacağına inanıyor.
Ergin'in yönetim kurulu listesi Serkan Keleş, Mustafa Dalman, Yasin Başkaya ve Melih Kaya'dan oluştu.

ADAY SAYISI 4

Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı Zonguldak-Kırşehir maçına Yılmaz, Ankara-Nazilli maçına Gültekin atandı

Hakan Ergin’in adaylık açıklamasıyla birlikte TFFHGD başkanlık seçimi şimdiden kızıştı. Mevcut Başkan Ümit Kaya’nın aday olmayacağı seçimde, Hakan Ergin’le birlikte Süper Lig eski yardımcı hakemi Serkan Akal ile faal hakemler Bayram Çiv ve Murat Kaskun yarışacak.
Öte taraftan Hakan Ergin adaylığına ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"İçinde bulunmaktan gurur duyduğum camiamıza 10 yılı klasman hakemi olmak üzere toplam 14 yıldır hizmet etmekteyim. Bu süre zarfında adaletli ve cesur davranmayı kendime ilke edindim.  Bu çizgimi sahada  ve bulunduğum camiamızda hiç bozmadım. 
          Pandemi döneminden sonra hakemlerimizin ve gözlemcilerimizin , birlik ve bütünlüğünün bozulduğunu gözlemledik. Temel ilke olması gereken İl Hakem Kurulu - Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği – Hakem - Gözlemci ilişkilerinin güçlendirilmesi, birlik ve bütünlüğün sağlanması,  Hakemlerimizin ve gözlemcilerimizin temel sorunlarının duyurulması ve dile getirilmesi hususları gibi yapılması gereken bir çok problemi, birleştirici ve çözüm odaklı bir şekilde çözülmesi gerektiği ortadadır.  
        Tüm bu hususları göz önünde bulundurarak  camiamızın temel taşlarından biri olan derneğin, Zonguldak hakemlerimizin ve gözlemcilerimizin hakettiği değerlere ulaştırmak için yönetim kurulum ile beraber bu göreve talip olduk. Zonguldak Futbol Taban Birliklerine karşı istişare kültürü ile uyumlu bir şekilde çalışmayı ilke edinip spor kulüplerimizin tüm birleşenlerini kapsayıcı sorumluluk bilinci ile, Basın mensuplarımıza karşı da açık ve şeffaf olacağımızın, Hakem ve gözlemcilerimize kadife eldiven ile yaklaşırken, Camiamıza yapılan her türlü olumsuzluğa karşı da gerektiğinde demir eldiven ile karşılayacağımızın bilinmesini isteriz.  
      Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şube Başkanlığına adaylığımı saygıyla kamuoyuna duyuruyorum.  Zonguldak Şube Başkanlığı yönetimi adaylığımızın Camiamıza hayırlı olması temennisiyle sözlerimi duayen Hakem Sulhi Garan hocamızın  şu sözleriyle bitirmek istiyorum. ‘’Hakem bir elinde kadife eldiven, diğerinde demirden eldiven olan insandır. Kadife eldiven ile sevmesini bildiği gibi, demir eldiven ile vurmasını bilmelidir.’’ 
SPOR SERVİSİ 

Screenshot_20240105-205654_Word-01Screenshot_20240105-205700_Word-01Screenshot_20240105-205703_Word-01

FB_IMG_1704476551469

Editör: Hüseyin EKİNCİ