İlik Veren Kişi Kaç Günde İyileşir? İlik Veren Kişi Kaç Günde İyileşir?

Sağlık skandalı; Sağlıklı genç kıza kanser tedavisi uyguladılar Sağlık skandalı; Sağlıklı genç kıza kanser tedavisi uyguladılar

Sivas Haber - Sivas'ta bir lise öğrencisinin geliştirdiği yapay zeka projesi, cilt kanserinin erken teşhisini sağlayarak binlerce insanın hayatını kurtarma potansiyeline sahip. Muhammed Emin Korkut isimli öğrenci, Sivas Bilişim Teknolojileri Lisesi'nde yaptığı proje ile cilt kanserini erken teşhis edebilen bir bilgisayar destekli tanı sistemi geliştirdi.

Proje, hastanın şüpheli bölgesinden çekilen fotoğrafı sisteme yükleyerek içerisinde bulunan 3 farklı modelden analiz ediyor. Bu sayede cilt kanseri türü doktora yardımcı bir araç olarak sunuluyor ve erken teşhis edilerek ölüm oranlarının azaltılması hedefleniyor.

Muhammed Emin Korkut, projesiyle cilt kanserini erken teşhis ederek ölüm oranlarını düşürmeyi amaçladığını belirtiyor. Projenin başarı oranı yüzde 68 ve gelecekteki teknoloji gelişmeleriyle daha da artması bekleniyor.

Korkut, cilt kanserinin güneşlenmeye zaman ayırdıkça arttığına dikkat çekerek, doktorların hata yapma olasılığını azaltmak ve cilt kanserindeki ölüm oranlarını düşürmek için projesini geliştirdiğini ifade ediyor. Proje yaz ayında başlamış ve yaklaşık 5 ayda tamamlanmış. Korkut, projesiyle Kayseri Yazılım Bölge birinciliği ve Türkiye finallerinde teşvik ödülü alarak Türkiye'nin en iyi 9 projesi arasında yer aldı. İHA

Ereğli’de korkunç olay! Tiner içti! Ereğli’de korkunç olay! Tiner içti!

Dünyanın gözü bu tarlada! Dünyanın gözü bu tarlada!

20 dönümlük mesire alanı açıldı! 20 dönümlük mesire alanı açıldı!

AW001169_01

AW001169_04

AW001169_06

AW001169_03

Editör: Virda Şahin