Fahri Aktaş Zonguldak’tan ayrıldı! Zonguldak sizi unutmayacak! Fahri Aktaş Zonguldak’tan ayrıldı! Zonguldak sizi unutmayacak!

Sivas Haber - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, kuraklık ve savaşların neden olduğu buğday ve arpa sıkıntısına çözüm arıyor. Tarımsal AR-GE Merkezi'nde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında 3 bin 500 çeşit buğday ve arpa çeşit adayı ekildi ve hasatları gerçekleştirildi.

Buğday ve arpanın dünya için büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, kuraklık, soğuk ve hastalıklara dirençli yeni çeşitler geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Üniversitenin 250 dekarlık uygulama tarlasında yapılan çalışmaların gelecekteki kuraklık ve kıtlık tehditlerine karşı önlem almayı hedeflediğini belirtti.

20 dönümlük mesire alanı açıldı! 20 dönümlük mesire alanı açıldı!

Çeşit adaylarının yüksek verim ve kalite değerlerine sahip olanlarını tescil ettirmek üzere Tohum Tescil ve Sertifikasyon Merkezi'ne göndereceklerini açıklayan Prof. Dr. Tolga Karaköy, çiftçilere ulaşacak olan ıslah edilmiş ilk çeşitleri yöre ekonomisine kazandıracaklarını ifade etti.

Bu yılın veriminin oldukça iyi olduğunu belirten Karaköy, özellikle ekmeklik ve makarnalık buğdaylarda kaliteli çeşit adaylarına sahip olduklarını dile getirdi. Bu çeşitlerin protein ve enerji değerlerinin yüksek olması sayesinde yöre ekonomisine ve ülke tarımına katkı sağlayacağını söyledi.

Karaköy, tahılların stratejik bir ürün olduğunu belirterek, geliştirilecek olan yeni çeşitlerin Türkiye'ye fayda sağlayacağını ve benzer ekolojilerde dünyada üretime katkı sağlayacağını da vurguladı. İHA

Fahri Aktaş'tan veda mektubu Fahri Aktaş'tan veda mektubu

Epilepsi hastası Ayşe’ye unutulmaz düğün! Epilepsi hastası Ayşe’ye unutulmaz düğün!

AW001194_10

AW001194_07

AW001194_09

AW001194_06

AW001194_02

Kerem Ökten duyurdu: “Bıkacağınız kadar geliyor” Kerem Ökten duyurdu: “Bıkacağınız kadar geliyor”

AW001194_04

AW001194_01

Editör: Virda Şahin