Süper Amatör Ligde, 20 Aralık 2023’te devre arasına giren 2023-2024 sezonunun ikinci yarısı oynanan maçlarla başladı.

Ereğli, Fener, Gökçebey, Kilimli, Devrek ve Çaycuma’nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmalarda, Kilimli Belediyespor, Gelikspor, Devrek Belediyespor, Yenimahallespor ve Çaycumaspor galibiyet sevinci yaşadı. Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor-Akınspor maçı, karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi. Bu maç günün berabere sonuçlanan tek maçı oldu.

Kilimli’deki maçta Kilimli Belediyespor lider Mavi Şimşekspor’u ağırladı. Haftanın en önemli karşılaşmaları arasında gösterilen müsabakayı, ev sahibi ekip 2-1 üstün sonuçlandırdı.

Gelikspor, Fener’de Beycuma Cezaevispor’un konuğu oldu. Mavi-Beyazlı takım, istediği 3 puana 4 gollü galibiyetle uzandı.

Küme düşmeme mücadelesi veren Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ile Play-Off hattında yer alan Ereğli Akınspor arasındaki mücadelede kazanan olmadı. 90 dakika, karşılıklı gollerle 2-2 berabere sona erdi.

Zirve takımı Devrek Belediyespor, evinde son sıradaki İhsaniyespor’u 2-0 mağlup etti.

Deplasmanda Gökçebeyspor’a konuk olan Yenimahallespor, galibiyete 3-1 skorla golle ulaştı.

İki Çaycuma temsilcisi Çaycuma Gençlerbirliği ile Çaycumaspor arasındaki Çaycuma düellosunu, 7-0’lık farklı galibiyetle Çaycumaspor kazandı.

Perşembe Belediyespor Süper Amatör Lige yükseldi... Düştükleri gibi çıktılar Perşembe Belediyespor Süper Amatör Lige yükseldi... Düştükleri gibi çıktılar

Bu sonuçların ardından puantaj yeniden şekillendi. Özellikle ilk 3’te ilginç bir tablo oluştu. Devrek Belediyespor, Mavi Şimşekspor ve Kilimli Belediyespor 26’şar puanla sıralandı. Puan puana bu 3 takımın ardından 24 puanla Gelikspor, 22 puanla Ereğli Akınspor geliyor.

SPOR SERVİSİ

skorpuan tablohaftaaa-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ