Zonguldak Kömürspor’da, iç ve dış transferde futbolcuların maliyetlerini karşılayacak bütçe oluşturulması için kollar sıvandı. Başkan Sabit Danış ve yönetim kurulu üyelerinin kendi aralarında oluşturacakları “para havuzu” dışında şehrin ileri gelenleri ve işadamlarından sağlanacak maddi kaynak, yönetimin transfer döneminde işini kolaylaştıracak.

2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde 7’nci sezona hazırlanan Zonguldak Kömürspor’da hedef, en az Play-Off’u zorlayan yarışmacı bir takım olmak. Başkanlık görevine aday olduğu ilk günden bu yana “Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu yukarılara taşıyacağız” düşüncesini taşıyan Başkan Sabit Danış, bu düşünceler doğrultusunda çalışmalarına başladı.

Danış ve arkadaşları, iç ve dış transfer için gerekli bütçeyi sağlama adına kulüp bünyesinde havuz oluşturdu. Herkesin gücü nispetinde vereceği para desteğiyle transfer bütçesinin belli bir kısmı havuzda toplanacak. Bütçenin tamamlanması için Başkan ve ekip arkadaşları, önümüzdeki haftadan itibaren destek turuna çıkacak. Turun ilk ayağını Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Ömer Selim Alan oluşturacak. Tutulmaz ve Alan’a, kulübün genel yapısı, içinde bulunduğu durum ve transfer için gerekli bütçeyle ilgili bilgiler aktarılacak. Ayrıca tesisleşme adına kısa ve uzun vadede hayata geçirilmesi düşünülen projeler, hem Vali Tutulmaz, hem Başkan Alan’la paylaşılacak. Ancak ziyaretlerin en önemli gündem konusu bütçe olacak.

FUTBOLCU MALİYETLERİ ARTTI

Serbest ekonomi piyasasında her geçen gün artan maliyetler, futbol piyasasında da kendisini gösterdi. Yaşanılan zamlarla birlikte futbolcular da transfer maliyetlerini şimdiden bir-iki katına çıkarmış durumda. Haliyle iç ve dış transfer çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, daha da önemlisi kafalardaki “Yarışmacı bir takım” ve “Zonguldak Kömürspor’u yukarılara oynatma” düşüncesinin gerçekleşmesi için kırmızı-lacivertli yönetime acil olarak maddi kaynak gerekli. İç transferde 6-7 futbolcuya yeniden sözleşme önerisinde bulunacak olan Zonguldak Kömürspor yönetiminin dış transferde en az 10 futbolcu transferi gerçekleştireceği düşünülürse, transfer bütçesinin futbolcuların taleplerini karşılayabilecek seviyede olması gerekiyor.

Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor Kulübü’nde transfer çalışmalarının hemen başlaması mümkün değil. Görev dağılımının ardından kendisine transfer rotası çizen kırmızı-lacivertli yönetim, öncelikle transfer komitesi oluşturacak. Komitede, teknik direktör Şenol Demir de olacak.

Komitenin ardından merkez ve ilçelerde yapılacak destek turları neticesinde para havuzuna sağlanacak katkılarla hedeflenen bütçe rakamlarına ulaşılacak. Bütçe oluşur oluşmaz, Şenol hocanın hazırladığı transfer raporu doğrultusunda kadroda düşünülen futbolcular Zonguldak’a çağırılıp sözleşme önerisinde bulunulacak.

Zonguldak Kömürspor’da geçen sezon ki 31 futbolcudan 17’sinin sözleşmesi sona ererken, geri kalan 14 futbolcunun sözleşmeleri 2022-2023 sezonunda da geçerliliğini koruyacak. Sözleşmesi bitenlerden 5’i kiralık olarak geldikleri için kulüplerinin izni olmadığı müddetçe yeniden Zonguldak Kömürspor’la devam etmeleri mümkün olmayacak. Diğer 12’si arasında Şenol Demir’in kalmasını istediği belli başlı futbolcular, şartlarda anlaşılması halinde yollarına yine Zonguldak’ta devam edecek.

MALİ DENGE KORUNACAK

Kırmızı-Lacivertliler’in dış transfer listesi hazır fakat şuan için bütçenin oluşturulması bekleniyor. Dışarıdan alınacak futbolcular, “Yarışmacı takım” planlaması dahilinde üst seviye oyuncular. Dolayısıyla maliyetleri de bir hayli yüksek. Bu futbolcuların takıma kazandırılması için mali şartlar sonuna kadar zorlanacak. Bütçeyi çok da sarsmak istemeyen yönetim, futbolcular arasındaki mali dengeyi korumak istiyor. Mali farkı önlemek adına ikili görüşmelerde önerilecek rakamlar üç aşağı, beş yukarı birbirine çok yakın olacak. Böylelikle hem bütçe çok sarsılmayacak, hem de mali açıdan takım içi futbolcu dengeleri korunmuş olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi