Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın tartan zeminli atletizm pistinin protokol tribün önündeki 100 metrelik bölümü, doğal çim yenileme ve tartan pistin onarım işi kapsamında yenileniyor. Yenileme çalışmaları bugün itibariyle yüklenici firma tarafından başladı.

2012 yılında yapılan, mavi renk ve 8 kulvarıyla Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan tartan zeminli atletizm pisti, yeni atletizm sezonuna yenilenmiş şekilde girecek.

Uluslar arası standartlara sahip olan ve 2015 yılında kapalı tribün yapım aşamasında büyük hasar gören pist, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaların ardından yeni bir görünüm kazanacak.

Pistin, protokol tribün önündeki 100 metrelik bölümünü kapsayan yenileme işi kapsamında, bozuk tartan zeminin tamamı iş makinesi yardımıyla kaldırıldı. Pistin temizlenmesinin ardından tartan zemin için gerekli plastik granüle yapıştırıcı eklenerek pist şekillendirilecek.

Yenileme ve onarım işinin tamamlanması ve normalleşmeye dönülmesiyle birlikte uluslar arası standartlardaki atletizm pistinde, yerel ve ulusal düzeyde yarışmalar ile sağlıklı yaşam yürüyüşleri kaldığı yerden devam edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi