*** Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ büyük bir çıkmazın içinde. Kulüp transfer için para bulmakta güçlük çekiyor. Kulüp yönetimi, milletvekilleri, Vali ve Belediye Başkanı başta olmak üzere şehrin önde gelen isimlerinden destek bekliyor fakat kulübün geleceğine yön verecek “ZİRVE OLUŞUMU” bir türlü sağlanamadı. Ligin başlamasına 30 gün var. Böyle giderse şehrin tek profesyonel kulübü, lige katılacak takım oluşturamayacak.

Zonguldak’ın profesyonel futbol ligdeki marka değeri Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. 2. Lig ekibi, yeni sezon futbol liginin başlamasına 30 gün kala henüz transfere başlayamadı. Geçen sezon ki mevcut kadroyu oluşturan futbolcuların 1’er yıllık ve geçici transfer sürelerinin dolmasıyla birlikte elinde futbolcusu kalmayan kulüp, 2020-2021 sezonu için sil baştan takım oluşturacak. Fakat bir yandan ekonomik kriz, diğer yandan biriken iç ve dış borçlar kulübün transferde elini kolunu bağlıyor. İç transferde kadronun değişilmez isimlerini bir bir rakip takımlara kaptıran Zonguldak Kömürspor, dış transferde ise talep edilen transfer maliyetini karşılayamadığı için kadroda düşündüğü futbolcularla ön görüşmeden öteye gidemiyor.

Yıllardır profesyonel ligde mücadele eden fakat böylesi büyük bir krizle ilk kez karşı karşıya kalan kulübün bu durumu camiada geleceğe endişeyle bakılmasına neden oluyor. Ligin başlamasına 30 gün kalmasına rağmen para kaynağı sağlanamadığı için henüz transfere başlayamayan kulübün böyle gittiği takdirde lige katılması imkansız hale gelecek.

Tarihe skandal olarak geçecek böyle bir durumla karşılaşmamak için milletvekilleri, Vali Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’dan maddi kaynak desteği bekleyen kulüp yönetimi, kısa sürede kadroyu şekillendirip lig hazırlıklarına başlamayı planlıyor. Fakat yavaş ilerleyen görüşmeler ve kulübün geleceği adına büyük önem arz eden zirve oluşumunun bir türlü sağlanamaması transferlerin sadece düşünce aşamasında kalmasına neden oluyor.

Teknik direktör Serkan Afacan’dan çağrı

“Zonguldak’ın marka değerine sahip çıkalım”

Rakip birçok kulübün transferi büyük oranla bitirip kamp çalışmalarına başlaması, Zonguldak Kömürspor’un ise bırakın kampı hala transfere başlayamaması 2. Lig takımları arasında dikkat çekici duruma geldi. Bu durumdan teknik direktör Serkan Afacan da oldukça rahatsız. Transferler için yönetimden gelecek bütçe haberini bekleyen Afacan, bir yandan eli kolu bağlı çaresiz bekleyişini sürdürürken, diğer yandan şehrin önde gelen isimlerine destek çağrısında bulundu.

Zonguldak Kömürspor’un Zonguldak şehri için marka değeri olduğunun altını çizen lacivert-kırmızılı teknik adam, “Zonguldak’ın futboldaki marka değeri şüphesiz ki Zonguldak Kömürspor’dur. 2. Ligde mücadele eden takımımızın şehrin reklamı konusunda katkısı oldukça fazladır. Bir başka önemli konu da esnafa sağladığı ekonomik katkıdır. Söz konusu Zonguldak Kömürspor ise, herkes elini taşın altına koymalı. Marka değerimizi yukarılara çıkarmalıyız. İçinde bulunduğumuz durum çok da iyi değil. Zonguldak Kömürspor şehrin takımıdır. Dolayısıyla herkes bu takıma sahip çıkmalı. Bu anlamda Zonguldak Kömürspor sevdalısı tüm herkesi maddi-manevi destek vermeye çağırıyorum. Bu çağrım kendim için değil. Ben bugün varım, yarın yokum. Fakat Zonguldak Kömürspor her zaman kalıcıdır. Kömürspor lig atlarsa, şehirde lig atlar. Aksini katiyen düşünmek istemiyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi