Zonguldak Kömürspor 5 maçlık galibiyet şansızlığını nihayet yendi. En son 8’inci haftada Karacabey Belediyespor karşısında 3 puan sevinci yaşayan Beyaz grup ekibi, 5 maçlık sessizliğini 1922 Konyaspor önünde bozdu. Saha ve seyircisi önünde 2-1’lik galibiyetle özlem duyduğu 3 puanın sahibi olan kırmızı-lacivertli ekip, hanesine yazdırdığı +3’le puanını 17’ye çıkardı.

Bireysel performans seviyesinde yükseliş var, istek ve coşku üst noktadaydı

UZUN ZAMAN SONRA TAM KADRO

Zonguldak Kömürspor uzun aradan sonra tam kadro boy gösterdi. Üst üstte yaşanılan ciddi sakatlıklar sebebiyle 9 ila 13’üncü haftalar arasında oynanan Şanlıurfaspor, Kırklarelispor, Pazarspor, Amed Sportif ve Bucaspor 1928 maçlarına idealden uzak kadroyla çıkmak zorunda kalan Zonguldak Kömürspor, haliyle istediği futbolu oynayamayınca skor başarısına ulaşamadı. Bu süreci 4 yenilgi, 1 beraberlikle geride bırakan üstelik son 3 maçta hiç gol üretemeyen Elmas, sakatların tamamen iyileşmesiyle birlikte 4 ila 8’inci haftalar arasında 5 maç hiç yenilmediği dönemdeki eski gücüne kavuştu. Uzun zaman sonra ilk kez ideal ve geniş kadroyla sahaya çıkan takımda, buna bağlı olarak bireysel ve takım performansında artış görüldü.

Takımı skora taşıyacak kilit oyuncuların performans anlamında üst seviyede oynaması ayrıca kaleci Sinan’dan tutunda en uçtaki Atilla’ya kadar tüm futbolcularda artan istek ve coşku, 1922 Konyaspor maçında sahaya ve skora artı yönde etki etti.

Pozisyon üretkenliğini artıran takım maç boyunca takım halinde organize oldu, pozisyonlar buldu. Son 5 maça göre artan pozisyon zenginliği takımın gol şansını artırdı. Nitekim 6 ve 90+4’ünü dakikalarda hem bireysel beceri, hem de eksiksiz işleyen organizasyon golleri getirdi. Kalesinde penaltı dışında gole izin vermeyen Zonguldak Kömürspor, netice itibariyle hem 5 maçlık galibiyet sessizliğine, hem de 3 maçlık gol suskunluğuna son verdi.

Hemen her mevkide artan performans ile takım halinde istek ve coşkusunu yukarıya taşıyan Zonguldak Kömürspor’un ortaya koyduğu futbol beğeni topladı. Bu haftaki istekli ve coşkulu futbol devam ettirdiği müddetçe kırmızı-lacivertli takımın grupta pozisyonu ne olursa olsun her takımdan puan alması içten bile olmayacak.

DEVAMI GELMELİ

İyi yönde aşama kaydeden futbolu ve aldığı sonuç itibariyle gelecek adına umut veren Zonguldak Kömürspor, bugün oynanan maçlar sonrası puantajda averaj farkıyla bir basamak sıçrama yaptı. Elmas, ilk yarı sonuna kadar Erzincanspor, Tarsus İdmanyurdu ve Isparta 32 Spor’la üç maç oynayacak. Bu maçlardan alınacak en az 6 veya 7 puan, kırmızı-lacivertli takımın devre arasına iyi bir noktada girmesini sağlayacak.

5 TAKIM 17 PUANLA SIRALANIYOR

Öte yandan, 16’ncı haftayla birlikte puantaj yarışı iyice kızıştı. Zonguldak Kömürspor 17 puanla alt sırada olmasına karşın 6’ncı sıradaki Şanlıurfaspor’un sadece 3 puan gerisinde yer alıyor. Ayrıca temsilcimizle birlikte 1922 Konyaspor, 24 Erzincanspor, Kırşehir Belediyespor ve Akhisarspor da 17 puana sahip.

5 takımın puan puana olması, üstteki takımların da 18, 19 ve 20 puanla sıralanması ilginç bir puan tablosu oluşturdu. Her hafta sıralamanın değiştiği grupta düşme potasında olmasına rağmen Zonguldak Kömürspor’un, eğer kazanmayı alışkanlık haline getirirse devreyi ilk 10’un içinde bitirme şansı bir hayli yüksek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi