Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Beyaz grupta bitime 3 hafta kala ligde kalmayı garantilemesi genç futbolculara şans doğurdu. Sezon başından bu yana kadroya girme şansı bulamayan gençler, kalan 3 haftada teknik direktör Şenol Demir’den forma bekleyecek.

35’inci haftada deplasmanda 1922 Konyaspor’u 1-0 yenince ligde kalmayı garantileyen Zonguldak Kömürspor, kalan 3 haftalık süreçte, 24 Erzincanspor, Tarsus İdmanyurdu ve Isparta 32 Spor’la karşılaşacak. Bu maçlardan 2’si iç sahada, 1’i deplasmanda. Mevcut puantaj tablosunda 38 puana sahip kırmızı-lacivertli takım, bu 3 maçtan alabileceği maksimum puanı alıp ligin en iyi seviyede bitirmek istiyor. Bu maçlarda teknik direktör Şenol Demir’den beklenti, sezon başından bu yana kadroya giremeyen yetenekli gençler Yiğit Karaman, Enes Güler, Tarık Akcan, Arhan Çakıroğlu, Emirhan Topçu gibi isimlere şans vermesi.

Söz konusu gençlerden Yiğit Karaman 2019-2020 sezonu öncesi altyapıdan A takıma yükselerek profesyonel oldu. Forvet mevkiinde görev alan 19 yaşındaki Zonguldaklı yeteneğe 3 sezonda sadece 38 dakika şans verildi. 2019-2020 sezonunda 1 maçta 3 dakika, 2020-2021 sezonunda 2 maçta 23 dakika, bu sezon sadece Türkiye Kupası’nda 12 dakika süre alan Yiğit, daha fazla süreyi hak eden gençlerin başında geliyor. Altyapıdan A takıma alındığı günden bu yana doğru dürüst forma şansı verilmeyen, koca bir sezonu sadece antrenman yaparak geçiren gencin gelişim gösteremeyeceği gerçeği göz önünde bulundurulursa, kalan 3 haftalık süreçte Zonguldak Kömürspor Yiğit’e daha fazla süre tanıyıp maç performansını artırması sağlanmalı.

Yiğit’in yanı sıra yine altyapıdan kazandırılan 17 yaşındaki savunma oyuncusu Arhan Çakıroğlu, A takıma yükseldiği 2020-2021 sezonundan bu yana hiç süre almadı. Sadece antrenman uygulamalarıyla geride bıraktığı iki sezonda oynayacağı günü büyük bir sabırsızlıkla bekleyen genç oyuncu, şans verilirse kalan haftalarda kendisini göstermek istiyor. Yine altyapının A takıma sunduğu gençlerden 18 yaşındaki ön libero Emirhan Topçu da kadroya alınması halinde ilk kez maç heyecanı yaşayacak.

Devre arasında altyapıdan A takıma yükselen 2003 doğumlu Tarık Akcan, üzerinde titizlikle durulan gençlerden. Henüz yeni yükselmesine rağmen bir çok maçta 18 ya da 21 kişilik kadroya alınan, en son 1922 Konyaspor’la oynanan kritik deplasman karşılaşmasının kadrosunda da yer alan Akcan, son 3 haftada değerlendirilecek isimler arasında yer alıyor.

Kendi değerlerimizin yanı sıra sezon başında kırmızı-lacivertli aileye katılan Enes Güler de forma umudu taşıyor. Bayrampaşaspor’dan transfer edilen 19 yaşındaki Enes, bu sezon ligde henüz süre almazken, sadece Türkiye Kupası’nda 13 dakika oynadı. Orta saha pozisyonunda görev alan Enes, Başakşehirspor, Galatasaray, Karagümrük ve Bayrampaşa altyapılarında gelişim gösterdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi