Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta mücadele eden Ereğli Belediyespor, 4’üncü hafta maçında sahasında kendisi gibi 4 puana sahip olan Bakırköyspor’u konuk edecek.

Eflatun-Beyazlı takım, bu sezon ikinci iç saha maçında sürpriz puan kaybı yaşamak istemiyor. Dolayısıyla yarın ki 90 dakika öncesi yönetiminden teknik ekibe, futbolcusundan taraftarına kadar tüm herkes galibiyete kilitlenmiş durumda.

Özellikle 12’nci adam taraftar, karşılaşmaya sayılı saatler kala kendi içinde adeta tek yumruk oldu. Genç Ereğlililer tribün lideri Burhan Önder’in öncülük ettiği taraftar grubu, eflatun-beyazlı renklere gönül veren tüm futbolseverleri maça davet etti.

“Sen yoksan bir kişi eksiğiz” sloganıyla başlatılan çağrı, camiada büyük yankı oluşturdu. Sosyal medya platformlarında da karşılık bulan çağrıyla birlikte eflatun-beyazlılar daha şimdiden maç havasını solumaya başladı.

Yarın saat 14.00’te Alaplı İlçe Stadı’nın ev sahipliğinde oynanacak Ereğli Belediyespor-Bakırköyspor karşılaşması, Bölgesel Amatör Ligde son yılların en kalabalık maçlarından biri olabilir. Bu maç normalde Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacaktı fakat sahadaki zemin yenileme işinin henüz bitmemesi üzerine Alaplı İlçe Stadı’na kaydırıldı. Ereğli Belediyespor, Alaplı’da ilk iç saha maçında Kilimli Belediyespor’u 3-0 yenmişti.

Öte yandan, Ereğli Belediyespor’un tribündeki en büyük gücü Genç Ereğlililer taraftar grubu, maça az bir zaman kala çağrıyı yineledi.

Tribün lideri Burhan Önder, “Takımımızı yalnız bırakmıyoruz” ana temasıyla yaptığı paylaşımda, “Şampiyonluk yolunda her maçımız final. Bakırköyspor maçı da bu maçlardan biri. Gönül isterdi ki bu maçı evimiz olarak gördüğümüz Beyçayırı Stadı’nda oynayalım. Fakat şartlar gereği Alaplı İlçe Stadı’nda oynayacağız. Bize her yer Ereğli. Ereğli Belediyespor’a gönül veren tüm futbolseverleri maça davet ediyoruz. Sen yoksan bir kişi eksiğiz. Alaplı’da karnaval havası oluşturmalıyız. Gücümüzü tüm Türkiye bir kez daha görmeli. Taraftar grubu olarak biz hazırız. Maça gelmek isteyenler saat 12.00’de İş Bankası önünde hazır olsun. Her zaman, her yerde Ereğli Belediyespor. Ne olursa olsun takımımızı yalnız bırakmıyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

Önder’in bu çağrısı üzerine bayrak, atkı ve formalarını sandıklardan çıkararak hazır tutan Ereğli Belediyesporlu futbolseverler, artık sadece maç saatini beklemeye başladı.

4’er puanla iki takım Ereğli Belediyespor ile Bakırköyspor arasındaki karşılaşmayı, Buğrahan Dilkan İnanır, Sevda Çayan ve Murathan Çomoğlu’dan oluşan hakem triosu yönetecek. Maçın dördüncü hakemi Evren Aydoğan.

İki takımda geride kalan 3 haftalık periyodu, 1 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle kapattı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi