Zonguldak’a bağlı Elvanpazarcık beldesi, sentetik zeminli futbol sahası sevinci yaşıyor. Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in girişimleri neticesinde 2022 spor yatırımları projeleri arasına alınan futbol sahası için zemin etüdü çalışmaları başladı. İki hafta sürecek çalışmaların ardından saha yapımı için ihale tarihi belli olacak.

2018 yılında kurulan ve geçen sezon Birinci Amatör Küme’de şampiyon olarak Süper Amatör Lige yükselen Elvanpazarcıkspor’un iç saha maçlarını oynayacağı sentetik zeminli futbol sahası yapımı işi, tribün ve soyunma odalarını da kapsıyor. Proje dahilinde 500 kişi kapasiteli portatif kapalı tribün, Elvanpazarcık ve civar köylerdeki futbolseverler ile rakip takım taraftarına rahat bir şekilde maç izleme keyfi sunacak. Tribün yanı sıra futbolcu ile hakem soyunma odalarını kapsayan tesis binası, sentetik zeminle birlikte aynı anda tamamlanacak.

Söz konusu çalışmaların Süper Amatör Lig’de 2022-2023 sezonunun ikinci yarısına yetişmesi bekleniyor. İlk yarıda iç saha maçlarını Fener sahasında oynayacak olan Elvanpazarcıkspor, proje tamamlandığında rakiplerini saha ve seyircisi önünde konuk edecek.

Beldede futbola yeni bir heyecan getirecek olan sentetik zeminli futbol sahası, sadece Elvanpazarcıkspor’a hizmet etmeyecek. Futbol İl Temsilciliği’nin maç koyması halinde doğayla iç içe olan futbol sahası, amatör futbol müsabakalarının ana merkezi haline gelecek. Merkeze 15-20 dakika uzaklığındaki saha, bu yönüyle Zonguldak’ta amatör futbol müsabakalarının yükünü çeken Fener sahasındaki yoğunluğu hafifletecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi