Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Devrek Belediyespor, 5’inci haftada saha ve seyircisi önünde aldığı 2-1’lik Ereğli Belediyespor yenilgisi üzerine liderin 7 puan gerisine düştü.

1 galibiyet, 2 beraberlikle geride bıraktığı ilk 3 maçın ardından sahasında Ereğli Belediyespor’u ağırlayan Devrek Belediyespor mutlak galibiyet hedeflediği maçtan puan çıkaramadı. Sahasında seyircisinin de desteğini arkasına alan kırmızı-beyazlı takım, maçın 5’inci dakikasında Kerem Aydın’ın uzak mesafeden attığı klas golle skor üstünlüğünü ele geçirdi. Maçın henüz maçında büyük avantaj yakalayan ev sahibi takım, ilerleyen dakikalarda net fırsatlar yakaladı fakat bunları cömertçe harcadı.

ÜSTELİK RAKİP 10 KİŞİ KALDI

Maçı uzun süre skor üstünlüğüyle götüren Devrek Belediyespor, rakip Ereğli Belediyespor’un 70’inci dakikada 10 kişi kalmasıyla galibiyet şansını artırdı. Son 20 dakikaya büyük bir avantajla giren kırmızı-beyazlı takım bu avantajı değerlendiremedi. 75’inci dakikada penaltıdan kalesinde golü gören Devrek ekibi, golün şokunu üzerinden atamadan 77’nci dakikada ağlarından ikinci golü çıkardı. İki dakika içinde yediği 2 golle mağlup duruma düşen ev sahibi takım, kalan bölümde skoru dengelemek için baskısını artırsa da topu çerçeveyle buluşturamadı. Özellikle kaptan Kadir Bekmezci’nin uzatma dakikalarının son saniyesinde kaçırdığı yüzde yüzlük gol kırmızı-beyazlı takımı en azından 1 puandan etti.

Kaçan net golün ardından sona eren maçla birlikte sahasında mağlup olan Devrek Belediyesporlu futbolcular, saha içinde dakikalarca büyük üzüntü yaşadı.

Futbolcular gibi derin üzüntü içinde olan bir başka isim de teknik direktör Savaş Demiral’dı. Galibiyete çok yakınken mağlup olmak, tecrübeli teknik adamı adeta yıktı. Maçın ardından yedek kulübesinde başını ellerinin arasına alarak dakikalarca üzüntüsünü yaşayan Demiral, uzun süre 1-0 önde giderken, üstelik rakip 10 kişi kalmışken iki dakika içinde yenilen golleri ve mağlubiyetin şokunu üzerinden atamadı.

LİDERLE FARK AÇILDI

Bu sezon ilk yenilgisini alan Savaş Demiral'ın kaybettiği puan sayısı 7’ye çıktı. Bu rakam ilk 4 hafta itibariyle oldukça fazla. Hesaplar dışında olan puan kayıpları üzerine kırmızı-beyazlı takım, 5’inci hafta sonunda 5 puanla lider Çilimli Belediyespor’un 7 puan gerisinde kaldı. Puantajda 5’inci basamakta yer alan Devrek Belediyespor, ilk yarı sonuna kadar Çilimli Belediyespor, Kilimli Belediyespor, Beykozspor 1908 ve Bakırköyspor’la karşılaşacak.

Özellikle bu hafta sonu lider Çilimli Belediyespor’la oynanacak maç, Savaş Demiral ve öğrencileri için “Ya devam, ya tamam” niteliği taşıyacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi