Zonguldak Kömürspor bu sezon şuana kadar Çarşamba günü 3 maç oynadı. Kırmızı-Lacivertli takım, bu maçlarda ne gol atabildi, ne de puan alabildi. Puan ve gol sessizliğiyle geçen Çarşamba’nın uğursuzluğu takımda sendroma neden oldu.

ZONGULDAK Kömürspor, bu sezon Çarşamba günü oynadığı maçlardan istediği neticeleri bir türlü alamadı. Geride kalan 9 maçın 3’ünde Çarşamba mesaisine çıkan Kırmızı-Lacivertli takım, hem gol, hem de galibiyet yönünden sıfır çekti.

Yayıncı kuruluş ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında sağlanan anlaşma üzerine değişen fikstür, maçların büyük bir çoğunluğun hafta arasında oynanmasına sebep oldu. Yenilenen fikstür üzerine Zonguldak Kömürspor, şuana kadar 5’inci haftada Sancaktepe FK, 6’ncı haftada Amed Sportif ve 9’uncu haftada Hekimoğlu Trabzon maçlarını Çarşamba günü oynadı. Temsilcimiz bu maçlarda ne gol atabildi, ne de puan çıkarabildi.

3’te 0 çekilen maçlarda Zonguldak Kömürspor, Sancaktepe ve Amed Sportif’e 1-0, Hekimoğlu Trabzon’a 3-0 mağlup oldu. Gol ve puan sessizliğinin yaşandığı Çarşamba günü, Zonguldak Kömürspor’da uğursuz gün ilan edildi.

11’inci haftada 3 puan mücadelesi verilecek Uşakspor maçının da Çarşamba gününe denk gelmesi, Zonguldak Kömürspor cephesinde kırmızı alarma neden oldu. Teknik direktör Mustafa Dalcı ve öğrencileri, zorlu deplasman maçında gol ve puan sessizliğini bozup takım üzerinde oluşan ‘uğursuz gün’ algısına son vermek istiyor.

Öte yandan, Kırmızı-Lacivertli takımın 7’nci haftada yine bir Çarşamba gününe denk gelen Kahramanmaraşspor maçı, ev sahibi takımda covid-19 vakaları üzerine ileri bir tarihe ertelenmişti.

ÇARŞAMBA İSTATİSTİĞİ

5. hafta: Sancaktepe FK-Zonguldak Kömürspor: 1-0

6. hafta: Zonguldak Kömürspor-Amed Sportif: 0-1

7. hafta: Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor (Ertelendi)

9.hafta: Hekimoğlu Trabzon-Zonguldak Kömürspor:3-0

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi