*** Diyarbekirspor’un başında 3. Lig 1. grupta şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Zonguldaklı teknik direktör Şenol Demir, ligin devreye girmesi üzerine memleketi Zonguldak’a geldi.

*** Başarılı teknik adam, burada spor medyasıyla buluşup değerlendirmede bulundu. Demir’in en büyük hedefi, Zonguldakspor’un ardından Diyarbekirspor’u da şampiyon yapıp 2. Lige çıkarmak.

3. Lig 1. grupta ilk yarıyı 33 puanla ikinci sırada tamamlayan Diyarbekirspor’un Zonguldaklı teknik direktörü Şenol Demir, başarıyla tamamlanan ilk yarının ardından Zonguldak spor basınıyla bir araya geldi. Demir, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu bir kez daha yinelerken, en büyük isteğinin Zonguldakspor’dan sonra Diyarbekirspor’u da 2. Lige çıkarmak ve şampiyonluk kupasıyla futbol oynadığı dönemden tanıdığı Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın Sakarya’daki mezarını ziyaret etmek olduğunu söyledi.

Diyarbekirspor’da ikinci hafta sonunda teknik direktörlük koltuğuna oturan Zonguldaklı teknik adam, 13 haftalık ilk yarı döneminde 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi alarak 30 puan topladı. Üst üstte 12 hafta hiç yenilmeyen, bu sürede 9 maçı galibiyetle noktalayan ayrıca peş peşe 10 hafta liderlik koltuğunda oturarak büyük bir başarıya imza atan Şenol Demir, lider bitirmeyi planladığı ilk yarının son maçında Arnavutköy Belediyespor’a 3-2 mağlup olunca ilk sırayı 1928 Bucaspor’a kaptırdı.

Devreye 33 puanla ikinci basamakta girmesine rağmen Şenol Demirli Diyarbekirspor, şampiyonluğun en büyük favorileri arasında yer alıyor. Devre arası transfer döneminde kadroya yapacağı takviyelerle kadro kalitesini artırmayı planlayan 3. Lig ekibi, istikrarlı gidişatını ikinci yarıda da sürdürüp 2013-2014 sezonundan bu yana mücadele ettiği ligde 8 yıllık şampiyonluk özlemine son vermek istiyor.

Şenol Demir yönetiminde ilk kez böylesi büyük bir başarı grafiği yakalayan Diyarbekirspor, ilk yarı performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Bu başarıda payı büyük olan Zonguldaklı hoca, devre arası tatili üzerine geldiği memleketinde spor medyasıyla buluştu.

Başarı dolu ilk yarıyla ilgili genel değerlendirmede bulunan Şenol hoca kendinden emin sözleriyle dikkat çekti. Şampiyonluğa olan inancını dile getiren Demir, zorlu bir ikinci yarının kendilerini beklediğini dolayısıyla ilk yarıdan daha güçlü olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Şampiyonluk için transfer yapmalarının şart olduğunu belirten Demir, 2 ve 3. Ligden ilgilendikleri oyuncular olduğunu, bu oyuncuların transferi için yönetimin onayıyla birlikte liglerde devrenin tamamlanmasını beklediklerini aktardı.

İşte Şenol Demir’le yaptığımız değerlendirmeden öne çıkan konular

“HERŞEY PLANLADIĞIMIZ GİBİ GİTTİ”

“Geçen sezonun ardından bu sezon için Diyarbekirspor’da ikinci kez göreve başladık. Göreve başladığımızda 3’üncü hafta oynanıyordu. Benim dönemimde 13 maç oynadık. 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet aldık. Her şey planladığımız gibi gitti. Üst üstte 9 maç hiç yenilmedik. Bu periyotta aldığımız 8 galibiyet, 1 beraberlik var. 10 hafta lider olarak getirdik. Haliyle şehrin bizden beklentisi arttı. Hem yönetim, hem de futbolcu kadrosu yönünden bu beklentiyi karşılayacak potansiyelimiz var.”

“İKİNCİ YARI ZOR GEÇECEK, TRANSFER ŞART”

“İlk yarı bizim açımızdan başarılı geçti. Ama bu ligin daha ikinci yarısı var. 15 maç oynayacağız. Şampiyon adayları arasında yer alıyoruz. Şuan en büyük rakibimiz 1928 Bucaspor gözüküyor. Onlar 35’le tamamladılar, biz 33’te kaldık. Fakat ikinci yarı kolay olmayacak. Grupta 16 takım var. Üst taraf ile alt tarafın arası yok. İki maç kazanan Play-Off yarışına dahil oluyor, iki maç kaybeden düşme potasına giriyor. İlk 5’in play-off, son 4’ün düşmeme mücadelesi verdiği bir gruptayız. Herkes bir mücadelenin içinde olacak. Sadece bizi değil, tüm takımları çok zor bir ikinci yarı bekliyor. Çetin bir ikinci yarı geçecek. Şampiyonluk yarışının içinde kalabilmemiz için transfer yapmamız şart. Eksik bölgelere belirlediğimiz futbolcular var. 2. Ligden de oyuncular alabiliriz. Transfer için yönetimin onayı ve 2. Ligin devreye girmesini bekliyoruz.”

“GERÇEKLERİN GÖRÜLMESİ ADINA İKAZ OLDU”

“Diyarbekirspor’dan kimse bu çıkışı beklemiyordu fakat biz ekip olarak inanmıştık. Galibiyetler üst üstte geldi. Galip geldikçe futbolcular da inanmaya başladı. Başarımızla birlikte şehri de inandırdık. Herkesin Diyarbekirspor’dan beklentisi artık çok büyük. Bu 3.Ligde 8’inci sezon. Şampiyonluk özlemine son vermek istiyoruz. Gönül ister ki ilk yarıyı lider bitirelim. Hakem hatalarının maçın önüne geçtiği ilk yarının son maçında aldığımız mağlubiyet bizi üzdü. Hakem maçı bizden aldı Arnavutköy Belediyespor’a verdi. Hakemlerden adaletli ve cesur maç yönetmelerini istiyoruz. Bu yenilgi bir yönüyle gerçeklerin görülmesi adına, bu takımın transfere ihtiyacı olduğunun daha iyi anlaşılması adına bize ikaz oldu. Yenilmek istemezdik, keşke yenseydik. Ama gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. İkinci yarıda daha iyi bir Diyarbekirspor için gerekli önlemlerin devre arasında alınması gerekiyor. Eğer bu önlemleri alabilirsek (transferi işaret ederek) ikinci yarıya daha güçlü, emin ve net şekilde başlarız.”

“HAYALİM O KUPAYI DİYARBAKIR’A GETİRMEK”

“Başarılı bir ilk yarı geçirdik. Tablomuz ortada. Neler yapabileceğimizi gösterdik. Başarı inancımızı artırdı. 2015-2016 sezonunda Zonguldakspor’da yaşadığım 3. Lig şampiyonluğunu Diyarbakır’da da yaşamak istiyorum. Ben futbolcuyken Diyarbakırspor’da takım kaptanlığı yapmışım, şampiyonluk yaşamışım. Bunu teknik direktör olarak yaşamak istiyorum. En büyük arzum Gaffar Okkan müdürümün mezarına o kupayla gidebilmek. Bunu her yerde söylüyorum. Allah bunu bana inşallah nasip eder. Bu arzumu oyuncularıma da ilettim. Onlara inandırmaya çalışıyorum, inanıyorlar da... İyi bir yönetimimiz var. Ortada 8 yıldır ulaşılamayan bir şampiyonluk var. Bunu başarmayı gerçekten çok istiyoruz.”

“BU İŞİN GERİ DÖNÜŞÜ YOK”

“3.5 milyon nüfusu olan bir şehre şampiyonluk hayali kurdurmaya başladık. Son yılların en büyük puan ortalamasını yakalamışız. 9 maç üst üstte yenilmemişiz. 10 maç arka arkaya liderlikte kalmışız. Bunları başarmış bir takımın bu yoldan geri dönüşü olmaz. Bu saatten sonra kimse ‘vazgeçtim’ diyemez. Diyarbakır bir futbol şehridir. Bu şehir buna müsaade etmez. Transferler ve ödemeler de yapılacaktır. Öyle düşünüyoruz. İkinci yarıda daha iyi bir Diyarbekirspor izleteceğiz”

“ZONGULDAK ÇOCUKLARININ NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERİYORUZ”

“Zonguldak çocuklarına güvenin. Onlar imkan tanındığı takdirde en iyisi yapabilecek düzeydedirler. Ben Diyarbakır’da başarılıyım. Zafer Turan Eyüpspor’da başarılı. Barış Şeref Zonguldakspor’da başarılı. Başarılı olduğunu düşünüyorum. Zor şartlarda takımı ligde tutmaya çalışıyor. Zonguldakspor ligde kalır. Barış kardeşimizle sürekli görüşüyorum. Aslan gibi, pırıl pırıl, hırslı bir yapıya sahip. Dışarıdan gelen hocaları gözümüzde fazla büyütüyoruz. Onların neler yaptığını da gördük. Zonguldak çocuklarına güvenin. Bizler bu yükün altından kalkarız. Bu sezon inşallah bizim sezonumuz olacak. Herkes Zonguldak çocuklarının başarısını konuşacak.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi