2. Lig Beyaz grupta Cumartesi mesaisinde Zonguldak Kömürspor’u 2-0 mağlup eden Ankara Demirspor, kaliteli kadro yapısıyla dikkat çekti. Şampiyonluk hedefleyen takımda lig tecrübesi yaşamış önemli futbolcular yer alıyor. Geçmiş yıllarda Zonguldak Kömürspor forması giyen Okan Eken, Kamil İçer, Turan Yılmaz ve Hasan Küçcük gibi tecrübeli isimler de Başkent ekibinin kadrosunda yer alıyor.

Eski tanıdıklar, 4’üncü hafta mücalesinde eski takımlarına karşı forma giydi. Kamil, Hasan ve Turan ilk 11’de görev alırken, 90’ar dakika sahada kaldılar. Sakatlık problemi yaşayan Okan Eken ise bu maçta forma giymedi. Yedek listede yer alan eski golcü, 90 dakikayı kulübeden takip etti.

Orta alanda Hasan’ın kaptan olarak mücadele ettiği maçta Kamil stoperde, Turan sağ kenarda Ankara Demirspor’a büyük katkılar sağladı. Kaptanlık sorumluluğuyla takımı orkestra şefi gibi yöneten Hasan’la birlikte Kamil savunmada hiç açık vermezken, Turan çalışkanlığıyla ön plana çıktı.

2-0’lık galibiyet sonrası eski tanıdıklar, Zonguldak medyasına konuştu. Zonguldak Kömürsporlu eski futbolcular olarak Zonguldak’a karşı oynamanın farklı bir duygu olduğunun altını çizen futbolculardan Kamil, “Zonguldak’ta 2 yıl oynadım. Güzel günlerim oldu. Fakat her şey bıraktığım gibi. Şartlar ve imkansızlıklar adına değişen hiçbir şey yok. Eski bir futbolcusu olarak Zonguldak Kömürspor’un bu durumuna üzülüyorum” dedi.

Zonguldak’ın ikinci bir evi olduğunu dile getiren Turan Yılmaz, “Zonguldak Kömürspor’u unutamam. Kariyerimde önemli izleri bulunan kulüp. Eski takımıma karşı oynamak çok farklıydı. Bu sezon Ankara Demirspor’da yeni bir sayfa açtım. Başarılı olmak istiyoruz. İyi bir 90 dakika çıkardığımı düşünüyorum. Şampiyonluk yolunda hanemize 3 puan daha yazdırdık. İnşallah her şey daha güzel olacak. Zonguldak Kömürspor’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ankara Demirspor’da kaptanlık gibi önemli bir sorumluluk üstlenen Hasan, “Kaptanlık önemli bir sorumluluk. Takım kaptanlarını şimdi daha iyi anlıyorum. Güzel bir maç oldu. İyi futbol ortaya koyduk. Her iki yarıda attığımız gollerle 2-0 kazandık. Zonguldak Kömürspor da iyi direnç gösterdi. Bu direnci kırmasını bildik. İyi bir takım olduğumuzu kazanarak gösterdik” şeklinde ifadelerde bulundu.

Sakatlığı dolayısıyla kulübede yer alan Okan Eken, futbol kariyerinin 5 yılını geçirdiği Zonguldak Kömürspor’a başarı dilerken, “Sezona iyi başladık. İlk 3 maçta oynamıştım fakat bu maçta sakatlığım nedeniyle oynayamadım. Kısa sürede iyileşip yeniden takıma dahil olmak istiyorum.” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi