1966’da kurulan 2011 yılında Zonguldak Kömürspor ismini alan Zonguldakspor’u kurulduğu ilk günden bu yana hiç yalnız bırakmayan Mustafa Uzun’un kırmızılı-lacivertli renklere olan bağlılığı örnek olacak türden. 67 yaşındaki koyu taraftar, tam 54 yıldır takımın iç sahada oynadığı hiçbir maçı kaçırmadı üsttelik de Zonguldakspor’dan başka hiçbir takım tutmadı.

ZONGULDAK Filyos’ta yaşayan Mustafa Uzun, tam bir fanatik Zonguldakspor taraftarı. Kırmızı-Lacivertli renklere bağlılığıyla bilinen 67 yaşındaki Uzun, kurulduğu 1966 yılından bu yana Zonguldakspor’un iç sahada oynadığı hiçbir maçı kaçırmıyor. Uzun, ilerleyen yaşına rağmen deplasmanda oynanan maçlara kilometre mesafesi gözetmeksizin ya kendi imkanlarıyla ya da taraftar gruplarıyla birlikte gidiyor.

1953 yılında Filyos’ta doğan Mustafa Uzun’un kendisi, eski bir amatör futbolcu. Filyos Gençlikspor, Işıkspor, Sümer Ateşspor, Akpınarspor ve Gökçelerspor’da 18 yıl top koşturan Uzun’un futbola olan tutkusu buradan geliyor.

Amatör futbol oynadığı sırada Kömürspor’un devamı olarak 1966 yılında kurulan Zonguldakspor’u da takip etmeye başlayan Uzun’un kırmızı-lacivertli renklerle ilk buluşması aynı yıl Edirnespor’la oynanan ve 1-0 kazanılan maçla oldu. O zaman ki adıyla Şehir Stadı’nda oynanan 1966-1967 sezonunun ilk iç saha maçıyla birlikte tribünlerdeki yerini alan Mustafa Uzun, o gün bugün askerlik haricinde Zonguldak’ta oynanan hiçbir maçı kaçırmadı.

Geride kalan 54 yılda sayısız maça tanıklık eden Mustafa Uzun, en çok da 1974-1988 yıllarında mücadele edilen Türkiye 1. Ligi şimdiki adıyla Süper Lig yıllarını unutamıyor. 4 büyük diye tabir edilen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’la oynanan maçları dün gibi hatırlayan Mustafa Uzun, taraftarlığının yanı sıra ayrıca tam bir Zonguldakspor tarihçisi. İç sahada oynanan maçların neredeyse tamamını hafızasında tutan, skor ve golleri dahi hatırlayan Uzun’un takıma gönülden olan bağlılığı bu yönüyle de kendisini gösteriyor.

“Zonguldakspor benim çocukluk aşkım, sevdam. Bu ölünceye kadar böyle kalacak”

ZONGULDAKSPOR’DAN BAŞKA TAKIM TUTMUYOR

Mustafa Uzun’u diğer taraftarlardan ayıran özellik Zonguldakspor dışında bir başka takımı tutmaması. Kurulduğu günden bu yana Zonguldaksporlu yatan, Zonguldakspor’la kalkan Uzun, Kırmızı-Lacivertli renklere olan sevgisini işte bu sözlerle anlattı:

“Zonguldakspor’un kurulduğu 1966 yılından bu yana peşindeyim. Zonguldakspor benim çocukluk aşkım, sevdam. Zonguldakspor dışında hiçbir takım tutmuyorum. Bu ölünceye kadar böyle gidecek. Kurulduğu günden bu güne iç sahadaki hiçbir maçını kaçırmadım. Deplasmanlara da mesafe gözetmeksiniz imkanlarım doğrultusunda gidiyorum. Aralıksız 14 yıl 1. Ligde oynadığımız dönemler dün gibi gözümün önünde. Tek isteğim ölmeden önce Zonguldakspor’u yeniden Süper Ligde görmek istiyorum. Bir taraftar olarak en büyük arzum bu.” HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi