Sadece Ak Partili veya Ak Partiye kayıtlı olanlar mı Türk vatandaşı? Diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, “Amacımız sadece tek partinin değil ülkemizdeki 84 milyonun kardeşçe yaşamasıdır” dedi.

Kendi içinde bile farklı fikirlere tahammül edemeyen bir hükümet yapısıyla karşı karşıya olunduğunu belirten İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, şunları söyledi:

DEMOKRASİNİN EN TEMEL KURALI FARKLI FİKİRLERİN OLMASIDIR

“Zonguldak’ta birliğin ve beraberliğin olması her zaman önemli. Siyasi görüş ayrılıkları olabilir ama önemli olan birlik beraberlik içerisinde Zonguldak’a sahip çıkmaktır. Biz İyi Parti olarak bunun örneğini veriyoruz. Bir taraftan her kesimden insanla kucaklaşırken bunun yanında kendi içimizdeki görüşmeler ve toplantılarla birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırıyoruz. Amacımız sadece tek partinin değil ülkemizdeki 84 milyonun kardeşçe yaşamasıdır. Olay birbirini ötekileştirmeden, birbirine kötü gözle bakmadan, birbirini yargılamadan birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’mize sahip çıkmaktır. Siyaset bunun için yapılır. Her yerde sayın genel başkanımızın ilgiyle karşılanması ve sahip çıkılması da bunun göstergesi. Çünkü bugün iktidara baktığımız zaman kendine oy vermeyen kitleleri ne acıdır ki hiçbirimizin tasvip etmediği illet gibi, zillet gibi bir takım söylemlerle aşağılamaya çalışıyor. Halbuki demokrasinin en temel kuralı farklı fikirlerin olmasıdır, yaşamasıdır. Karşılıklı olarak bunları tartışarak ülkeyi iyi yönetmektir. Ülke için iyilikleri gerçekleştirmektir. Kendi içinde bile farklı fikirlere tahammül edemeyen bir hükümet yapısıyla karşı karşıyayız.

HÜKÜMET KANADI BENİM ADAMIM İŞE ALINACAK DİYE BİRBİRLERİNİ YİYORLAR

Gazetelere kadar intikal eden gerek TTK’ya işçi alımı, Orman Bölge Müdürlüğüne personel alımı gibi konularda hükümet kanadındaki arkadaşlar benim adamım işe alınacak diye neredeyse birbirlerini yiyorlar. Şimdi buradan sormak lazım; Sadece Ak Partili veya Ak Partiye kayıtlı olanlar mı Türk vatandaşı? Yıllardır partiye kayıtlı olmayan hiç kimsenin herhangi bir yerde işçi olma veya memur olma şansı olmuyor. Bu konunun gazetelerde yazılması, kendi aralarında kavgaya dönüşmesi çok acı bir olay. Halbuki liyakat esas olmalı. Liyakatla insanlar işe alınmalı. Ama hükümet sanki seçimlerden ümidini kesti de kendi insanımı bir yere getireyim kaygısıyla hareket etmeye başladı. Mülakatta elenen gençlerimiz bunların farkında ve gün gelince bunun hesabını sandıkta soracak. Çünkü biz o partili bu partili değil liyakat esas alınarak insanımızın iş sahibi olmasını istiyoruz.

LİYAKATIN ÖNE ALINDIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’DE EGEMEN KILMANIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ

Zonguldak’ta pek çok gencimiz umudunu keserek başka şehirlere göç ediyor. Ülkedeki gençler ülkedeki sistemden ümidini keserek yabancı ülkelere gitme hayali kuruyor. Bunlar hoş şeyler değil. Bir taraftan bakıyoruz kalifiye olmayan yabancı kişiler buraya geliyor, Türkiye’de yaşamaya başlıyor ama bizim kendi kalifiye dediğimiz kişiler yurtdışına gitmeye çalışıyor. Bunu bizim tersine döndürmemiz lazım. Ülkemizde gençlerimize sahip çıkmak, liyakat çerçevesinde onları hak ettikleri yerlere getirmek gerekiyor. Biz İyi Parti olarak gençlerimize, işsiz olan gençlerimize diyoruz ki; Çok az kaldı bugüne kadar sabrettik biraz daha sabredelim. İnşallah bu hükümet çok kısa sürede yapılacak seçimlerle milletimizden sandıkta gerekli cevabı alacak ve Türkiye’de ki sistem değişecek. Mülakatın kalktığı, yazılıdan çok iyi puan alan kişilerin sözlüden elendiği, sözlüden az not alanların kazandığı mülakat sistemini kaldırılmak suretiyle liyakatin öne alındığı sistemi Türkiye’de egemen kılmanın sözünü veriyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi