Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Bugün köklerini; Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetinden, ulusal bağımsızlık mücadelemizin şanlı tarihimize altın harflerle yazıldığı savaş meydanlarından alan Partimizin Kuruluşunun 99.Yılını Kutluyoruz. Kutlu Olsun” dedi.

Uzun açıklamasında, “99.Yıl önce “Halk Fırkası” adı ile tarihindeki yerini alan, Kurtuluş’tan Kuruluş’a giden o benzersiz süreç de Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren, eşsiz devrimlere imza atan Partimiz,1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır” diyerek şunları söyledi:

“İlk Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurtuluş savaşında tüm ulusumuza, bütün imkansızlıklara rağmen ilmek, ilmek işlediği “Kuvayi Milliye” ruhu, örgütümüz tarafından demokrasi mücadelemizde halkımız ile birlikte bugünde sürdürmeye devam etmektedir.

Çağdaş, demokratik, laik, gerçek hukuk devletinin egemen olduğu, yoksulluğun ve yoksulluğun başının ezildiği, gençlerin umutlarının gerçeğe dönüştüğü, çocukların yataklarına aç girmediği, kalkınmış bir refah ülkesinin tüm özlemini gençleri ile kadınları ile bütün bir örgüt yapısı ile gerçekleştirmeye hazır olan partimiz bugün hızla iktidara yürümektedir.

Zonguldak gibi; ”Emeğin Başkenti”, ”Cumhuriyetin ilk kenti” olma özelliklerine sahip bir şehirde Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu güzide partimizde, bir kadın siyasetçi olarak Merkez İlçe Başkanı olmanın onuru, gururu ve heyecanı ile Cumhuriyet Halk Partimizin 99. Yılını Kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu heyetimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Partililerimize, halkımıza en içten saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi