Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ beraberinde MKYK üyeleriyle birlikte Şehir Buluşmaları kapsamında Zonguldak’a geldi.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığınca Dedeman Otelde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Şehir Buluşması” toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MKYK üyeleri, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Başkanı Muammer Avcı, Merkez ilçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek, parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşları başkanları, sanayici, işadamları ve sendika başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, şunları söyledi:

AVCI: “ZONGULDAK ÜLKEMİZİN ENERJİ ÜSSÜ OLMUŞTUR”

“Zonguldak’ımız 590 bin nüfusa sahiptir ve 1923 yılında cumhuriyetimizin ilanından sonra 1 Nisan 1924 yılında cumhuriyetimizin ilk ili olma unvanına sahiptir. Geçtiğimiz yüzyılda ülkemizin enerji üssü olmuştur. Taşkömürü, demir çeliği, termik santralleriyle ülkemizin bu anlamda lokomotifi olmuş, enerji üssü olmuş endüstriyel kalkınmasında çok önemli rol üstlenmiş bir şehirdir. Zonguldak’ımız geçtiğimiz yüzyıla kadar emeğin, alın terinin, emeğin başkenti olan bir şehir olarak bilinirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat müjdesi verilen öncesinde 540 milyar metreküp ardından Çaycuma 1 kuyumuzla birlikte 110 milyar metreküp doğalgaz keşfi rezervi yapılmıştır.

AVCI: “ZONGULDAK KUZEYİN YILDIZI OLACAK”

Biz 2002 yılında cumhurbaşkanımız riyasetinde Ak Parti hükümeti olarak 20 yıllık icraat dönemimizde şuanda Türkiye’mizin 3’üncü limanını Filyos Limanımızda inşa ettik. Biz bu anlamda havayolu, demiryolu ve karayolu anlamında muazzam çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Artvin’den Samsun’a kadar Doğu Karadeniz Sahil Yolumuz mevcut. Samsundan sonra Sinop üzerinden Kastamonu, Zonguldak, Akçakoca, Karasu, Kocaeli, Ava ve Şile ile 3’üncü köprüye uzanan Karadeniz Sahil Yolunun batı aksı çalışması yapılıyor. Bunun en zorlu etaplarından biride şuana ilimizde yapılıyor. İlimizdeki çalışma Zonguldak-Filyos arasında gerçekleşiyor. Biz artık buradan ilan edebiliriz ki Zonguldak’ı ‘Kuzeyin Yıldızı’ olması noktasında hiçbir engelimiz kalmayacak. ‘Zonguldak Yüzyılı’ anlamında bütün hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. İnşallah yakın gelecekte Zonguldak Kuzeyin Yıldızı olacaktır.”

DAĞ: “ORTADA 2 TANE GEMİ VAR 1 TANESİNİN ROTASI NETTİR”

Kuzeyimizin Yıldızı Zonguldak’tan herkese sevgi ve saygı sunuyorum diyerek sözlerine başlayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise konuşmasına şöyle devam etti:

“81 ilimizde ‘Türkiye Yüzyılı Başlıyor’ şehir buluşmaları icra ediyoruz. Bir süredir devam eden 6+1’li masa, 6+2’li masa toplantılarına şahit oluyoruz ve seçimlere gidiyoruz. Seçimlere giderken biz cumhur ittifakı olarak bizim cumhurbaşkanı adayımız bellidir ve uzun zamandır bu noktada herhangi bir tartışma söz konusu değildir. 6’lı masanın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kamuoyunda bir tartışma yürütmektedir ama Ak Parti olarak bizim o taraftaki cumhurbaşkanı adayının kimin olacağı konusunda esaslı bir takibimiz söz konusu değildir. Ortada 2 tane gemi vardır bu gemilerden birisinin rotası nettir. Rotası bu ülkenin yerli, milli noktadaki menfaatlerini gözeten, uluslararası alanda da bu ülkenin itibarını yükselten, milletin refah seviyesini yükselten bir rota üzerinden yürümektedir. Ama diğer tarafta rotanın ne olduğu işin doğrusu belli değildir. Neredeyse 6-7-8 tane ayrı ayrı rota mevcuttur. Bir tarafta kaptan bellidir, kaptan Recep Tayyip Erdoğan’dır öbür tarafta kaptanın ne olduğu belli değildir. Ortada, bir tarafında belirsizlik vaat eden, istikrarsızlık vaat eden, kaos vaat eden 6’lı masa vardır diğer tarafta umut vaat eden, güven vaat eden, istikrar ortaya koyan bir yapı vardır. İnşallah 2023 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlerde milletimiz bu güne kadar olduğu gibi inşallah bu seçimlerde de yine istikrardan tarafa, umuttan tarafa, gelecekten tarafa tercihini belirleyecektir.

DAĞ: “TÜRKİYE YÜZYILI ADIMLARINI ATMAYA BAŞLADIK”

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu, Türkiye yüzyılı hedefimizi milletimizle paylaştık. Türkiye Yüzyılı bizim neredeyse 100 yıla yakın zamandır her siyasetçi, her bürokrat, her kişi, her mühendis, her mimar, her görev yapan insan taş üzerine taş koyarak ülkemizin bu noktaya gelmesine sebep oldu, vesile oldu, katkı sağladı. Bu Ak Parti iktidarları öncesi vesayet ve siyasi belirsizliklerle beraber herkes katkı sağlamaya gayret etti ama dünya ölçeğinde ülkemiz bu katkıya rağmen biraz geride kaldı. 20 yıllık süre zarfında özellikle parlamenter sistem döneminde de Ak Partinin tek başına iktidar olması, vesayeti artık ülkenin gündeminden çıkartmış olması sebebiyle ve birçok hizmete dönük hamlelerimiz nedeniyle çok daha ciddi anlamda ülkemiz mesafeler kat etti ve bu noktaya geldi. Şimdi diyoruz ki yeni yüzyıla girerken Türkiye Yüzyılında buyurun hep beraber bu dönemi Türkiye Yüzyılı olarak dünyada ortaya koyalım. Yani 2001 yılında yola çıkarken “artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” derken artık bugünden sonra devam ederken artık dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyelim. Daha adil bir dünya mümkün, dünya 5’ten büyüktür sözünü adım adım hayata geçirelim. Gelin bu Türkiye Yüzyılının bu genel çerçevenin yanında içini hep birlikte dolduralım. Biz Türkiye Yüzyılı adımlarını atmaya başladık.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi