Zonguldak İl Genel Meclisinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Mustafa Uzundal, 70 milyon TL borç kredi alınmasına neden karşı çıktıklarını açıkladı.

2022 yılı bütçesi zaten 1 Ocak itibariyle yeni yürürlüğe girdi diyen Uzundal, “Biz hiçbir şekilde yatırıma karşı olmadık. O bütçede zaten birinci ve ikinci kat asfalt kaplama var. Normal süreci devam ettirelim gerek duyulursa ileriki süreçte arkadaşlar borçlanma talebiyle gelirler bizde destek oluruz” dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisinin CHP Grup Başkanvekili Mustafa Uzundal açıklamasına şöyle devam etti:

ÖNCE MEVCUT BÜTÇE DEĞERLENDİRİLSİN

“Zonguldak İl Genel Meclisinin 2022 yılı Ocak ayı son birleşimi gündeminin 7 maddesinde birinci ve ikinci kat asfalt yapımı için İller Bankası Genel Müdürlüğünden 70 milyon TL borç kredi alınması gündeme geldi. Biz konuyu aramızda değerlendirdiğimizde 2022 yılı bütçesinin daha yeni bağlandığını belirterek biraz çalışalım dedik. Netice itibariyle önümüzdeki süreçte Köylere Hizmet Getirme Birliklerden de para geliyor. Mevcut bütçe değerlendirilmeden bu bize biraz oldubittiye getirme gibi geldi. O anlamda biz ret oyu verdik. Ama biz hiçbir şekilde yatırıma karşı olmadık. Bilindiği gibi alınan kararların çoğu da oy birliği ile alınıyor. Biz yapılacak olan hizmetlere her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Ama 2022 yılı bütçesi yeni yürürlüğe girdi ve 2022 yılı başında böyle bir borçlanma talebiyle gelmeleri bizlere biraz ilginç geldi. Yoksa biz hiçbir zaman yatırıma karşı çıkmadık tam tersi her konuda destek olmaya çalıştık. Çünkü yapılan herşey vatandaşımıza hizmet için.

MEVCUT PROGRAMDA ZATEN ASFALT KAPLAMA İŞİ VAR

Zaten önümüzdeki dönemlerde araç parkının yenilenmesi açısından çektiğimiz bir kredi vardı o kredinin de bitmesini değerlendirdik ve kredi bitsin ondan sonra gerek duyulursa borçlanılır dedik. 2022 yılı bütçesi zaten 1 Ocak itibariyle yeni yürürlüğe girdi. O bütçede zaten birinci ve ikinci kat asfalt kaplama var. Netice itibariyle bu yollar Köylere Hizmet Getirme Birliği ve ilçelerdeki birlikler kanalıyla da yapılacak. Bu doğrultuda normal süreci devam ettirelim. Gerek duyulursa ileriki süreçte arkadaşlar borçlanma talebiyle geldiklerinde destek oluruz. Ama yapılacak olan 1. derece ve grup köy yollarında sathi asfalt kaplama işi zaten 2022 programında var ve 2022 yılı bütçesiyle bu yollar yapılabiliyor. Bütçe yetmez ise madde gündeme gelir ve bizde desteğimizi veririz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi