Çalışan çocuk oranı arttı Çalışan çocuk oranı arttı

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, ekmeğe yapılan zam tartışmaları bağlamında fırıncı esnafının mağduriyet yaşadığını ifade ederek açıklamalarda bulundu. Keleş, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın tavrını eleştirirken, ekmeğin fiyatının 7,50 TL olduğu bir yerde 80 gram simitin bile aynı fiyata satıldığını söyledi.

Başkan Fatih Keleş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, valinin tutumunu anlamsız ve fırıncıları mağdur edici olarak nitelendirdi. Ülkede her şeye zam geldiği bir dönemde, fırıncı esnafını ve çalışanlarını mağdur bırakmanın doğru olmadığını vurguladı. Keleş, ekmeğin fiyatının belirlenirken un fiyatlarındaki artışın göz ardı edildiğine dikkat çekti.

Ayrıca, Keleş, valinin politikalarının insanları mağdur ettiğini ve şehirdeki işsizlik sorununu daha da büyütebileceğini ifade etti. Ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan esnafın ayakta kalmasının sağlanması gerektiğini ve bu politikaların bu amaç doğrultusunda olması gerektiğini savundu.

Fatih Keleş’in açıklamaları şu şekilde:

“Sayın valinin bize göre anlamsız bir tutumu var. Her şeye popüler tabirle fiyat güncellemesi yapıldığı bir yerde siz sırf insanların boğazından geçiyor diye ekmekle ilgili politikalar üretemezsiniz. Oradaki esnafı, fırınlarda çalışan işçiyi mağdur durumda bırakamazsınız. Bu ülkede şu ana kadar zam gelmeyen hiçbir şey yok. 80 gram simitin bile 7,50 TL olduğu yerde 220 gram ekmeğin 7,50 TL olmasını tartışıyoruz. Vali Bey’in açıklamasına göre verilen fiyatın en yüksek fiyat olduğu söyleniyor, bir taraftan da o fiyat verildiği zaman hammaddesi unun fiyatı ile şu anki fiyat arasında yaklaşık yüzde 35 yüzde 40’lık bir farkı göz ardı ediyor. Adilane davranmak zorundasınız. Bu şehri yönetiyorsanız, sırf insanlar size Türkiye’nin en pahalısı demesin diye kendinizi korumaya çalışırken, buradaki insanları ateşe atıyorsunuz. Bize göre yapılmaması lazım. Buradaki esnafımızın ayakta kalmasının sağlanması lazım çünkü; kapanacak her iş yeri, şehrimizdeki işsizlik ordusuna on binlerce işsizi dahil edecek. Bunun önüne geçilmesi lazım ama maalesef bu politikalarla bunun önüne geçecek gibi gözükmüyor.”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Fatih-Keleş1

Editör: Murat Barutçu