Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ikamet eden 67 yaşındaki Mehmet Çelik, ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla fırından aldığı simitleri satmak için kilometrelerce yol yürüyerek rızkını kazanıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla eşi Songül Çelik’in hayır dualarını alarak evinden ayrılan Mehmet Çelik, ilerleyen yaşına rağmen bu azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

Simit satmak için kent merkezinin yanı sıra sahil, okul önleri, kahvehaneler ve vatandaşların tercih ettiği yerleri dolaşan Çelik, simitlerini satmadan evine dönmüyor.

Mehmet Çelik, Şafak Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ailesinin Arpaçay’dan Ereğli’ye göç etmesiyle birlikte babasına destek olmak için 13-14 yaşlarında sokaklarda simit satmaya başladığını söyledi.

“Simit satarak 3 çocuğumu büyütüp, okuttum”

Gençliğinde günde binden fazla simit sattığını belirten Çelik, artık ekmek fırınları ve pastanelerin de simit üretmeye başladığını, bu nedenle de işlerin düştüğünü anlattı.

Çelik, yarım asırdır simit satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını aktararak, “Sokaklarda simit satarak evimi geçindirdim ve emekli oldum. Bu işten geçimimi sağlayacak kadar para kazandım, 3 çocuğumu büyüttüm. Onları okuttum ve vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olarak yetiştirdim. Kazandığım parayla aileme daire bile aldım. Çalışmayı seviyorum.” ifadesini kullandı.

“Ekmek parası kazanmanın utanması olmaz”

Yeni neslin kolay iş beğenmediğini ve hemen zengin olma hayali peşinden koştuğunu vurgulayan Çelik, “Zenginlik önce kalpte olmalıdır. Gençlerin boş gezmesini istemem, gerekirse simit satsınlar, çalışsınlar. Ben çalıştım, didindim ve bu zamana kadar geldim. Allah herkese çalıştığı müddetçe rızkını verir. Ekmek parası kazanmanın utanması olmaz.” diye konuştu. Haber: Ersen Berk ÇELİK

Editör: Seçkin