Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, küresel ısınmanın etkilerine dair kritik bir uyarıda bulundu. Kurnaz, "İnsanlar sıcak nedeniyle düşüp ölmeye başlayacak." dedi.

Sevgilisine tokat atan arkadaşını öldürdü, "Ona tokat atıp silahı doğrultunca dayanamadım" dedi Sevgilisine tokat atan arkadaşını öldürdü, "Ona tokat atıp silahı doğrultunca dayanamadım" dedi

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde, Prof. Dr. Levent Kurnaz'ın yapılan açıklamalarına geniş yer verildi. Kurnaz, iklim değişikliği ile birlikte artan sıcaklık düzeylerinin ciddi sonuçlar doğuracağına dikkat çekti. "Eğer bireysel önlem almayacak olursak bu yüzyılın sonuna doğru sıcaktan insanların günlük alışkanlık olarak ölecekleri bir durumun oluşacağını belirtiyoruz." şeklinde konuştu.

Açıklanan verilere göre, geçtiğimiz aylarda yaşanan sıcak dalgaları ciddi boyutlarda. Prof. Dr. Levent Kurnaz, iklim verilerine dayanarak yaptığı değerlendirmede, "Sene başından beri geçen 197 günün 56 tanesinde o gün için en azından son 125 bin yılın küresel sıcaklık rekoru kırıldı. Son 25 günün tamamı o gün için en yüksek sıcaklık rekorunu kırdı ve daha El Nino etkisini tam olarak görmeye başlamadık bile." şeklinde konuştu.

Küresel ısınmanın etkilerinin giderek daha hissedilir hale gelmesi, iklim değişikliği ile mücadelede önlemler alınmasını zorunlu kılıyor. Kurnaz, özellikle bireysel olarak karbon ayak izini azaltma, enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarına geçiş gibi önemli adımların atılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Uzmanlar, iklim değişikliği ve artan sıcaklık düzeyleri konusunda yapılan uyarıları ciddiye alarak, toplu bilinçlenme ve harekete geçme çağrılarına kulak verilmesini vurguluyor. Aksi takdirde, gelecekte daha da olumsuz etkilerin yaşanabileceği endişesi giderek büyüyor. /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp Image 2023-07-17 at 15.18.36

Tahıl koridoru durdu! Tahıl koridoru durdu!

Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak! Karadeniz patlayacak, Zonguldak yok olacak!

Belediyeye ateş püskürdü:  Sular lağım kokuyor Belediyeye ateş püskürdü: Sular lağım kokuyor

Ünlü gazeteciden Zonguldak eleştirisi! 100.000 liraya yapılmış! Ünlü gazeteciden Zonguldak eleştirisi! 100.000 liraya yapılmış!

Sözlü tartışma kavgaya dönüştü: Kadın esnafı darp etti! Sözlü tartışma kavgaya dönüştü: Kadın esnafı darp etti!

Editör: Murat Barutçu