Meteoroloji uyarıyor: Yaz erken geliyor, sıcaklar fena kavuracak! Meteoroloji uyarıyor: Yaz erken geliyor, sıcaklar fena kavuracak!

Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü çalışanları siyasi iktidardan ve yönetim kurulundan talep ve sorunlarının karşılanması adına çağrıda bulundular.

SGK çalışanları adına basın açıklamasını okuyan SGK Platform Sözcüsü Ahmet Pesen şunları ifade etti:

SGK PERSONELİ ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALAMAMAKTA

“100 Milyon Kişinin Sosyal Güvenlik Yükünü Çeken bizler bugün işyerimiz önündeyiz. Uzun süredir ülke gündeminde yer bulan ve çalışma hayatında 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT olarak bildiğimiz, Emeklilikte Yaşa Takılan çalışanların bu sorunu reformist bir yaklaşımla çözüme ulaşmıştır. SGK Personeli olarak siyasi iktidardan ve yönetim kurulumuzdan SGK personelinin talep ve sorunlarının karşılanması adına çağrıda bulunuyoruz. EYT, Sözleşmelilere Kadro, 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi, Maden Şeihtleri yakınlarının kamuda istihdamı ve Prim Borçlarının Yapılandırılması sebebiyle tarihinin en yoğun günlerini yaşayan SGK personeli, gecesini gündüzüne katarak mesai harcamakta, yoğun iş yükünün hakkını teslim etmekte ancak alın terinin karşılığını alamamaktadır. EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiye en düşük 7 bin 500 TL tutarında maaş bağlanacaktır. 

ETY BURADA İKRAMİYE NEREDE

SGK tüm bu işlemleri Merkez ve Taşta teşkilatında bulunan yaklaşık 32 bin personel ile yürütülmektedir. SGK personelinin 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesinin ciddi bir maliyetinin olmayacağı aşikardır. Bugün burada çağrıda bulunarak; verilen emeğin, dökülen alın terinin ve SGK personelinin hakkının verilmesi için yüksek sesle çağrıda bulunuyoruz. İkramiye, Sosyal Güvenlik Tazminatı'nın verilmesini, Ek Ödeme Oranlarının artırılmasını, Bütün personelimize 3600 ek göstergenin verilmesini, Uzmanlık Kadrosunun getirilmesi gibi taleplerimizin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz.

UZMANLIK HAKKIMIZ SÖKE SÖKE ALIRIZ

Bu saydığımız taleplerimiz Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla birlikte sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK çalışanlarının en doğal hakkıdır, bir an önce teslim edilmelidir. SGK personeline “sus payı” niteliğinde verilen "51 TL fazla mesai ücretini" yetersiz buluyoruz. Normal mesai saatlerinde canını dişine takarak çalışan SGK Personeli olarak alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Ağır iş yükü altında ezilen ve alın terinin karşılığını alamayan Sosyal Güvenlik Kurumu personelleri olarak taleplerimizin takipçisi olacağız. Buradan SGK Yönetim Kurulumuza özellikle seslenerek EK ÖDEME oranlarımızın artırılması hususunda çaba göstermesini ve kendi personeline sahip çıkmasını talep ediyoruz. Bizler burada sendika Şube Başkanları, Şube yönetimleri ve sivil toplum kuruluşları olarak konunun sendikalara maal edilmeksizin ortak hareket ederek haklarımızın alınmasında mücadelemizin Zonguldak Sosyal Güvenlik Çalışanları Platformu altında eylemlerimize devam edileceğinin bilinmesini istemekteyiz. SGK personeli olarak ezilmeyeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_9069IMG_9062

Editör: Seçkin