Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak Çalışanları Platformu adına bir açıklama yapan Ahmet Peçen ‘Alınterimizin karşılığını istiyoruz. SGK personeli olarak ezilmeyeceğiz. Haklarımızı alana kadar her hafta mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Peçen SGK önünde çalışanlar ile birlikte yaptığı açıklamada, “100 milyon kişinin Sosyal Güvenlik yükünü çeken bizler bugün işyerimizin önündeyiz” diyerek şunları söyledi:

“Uzun süredir ülke gündeminde yer bulan ve çalışma hayatında 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT olarak bildiğimiz, emeklilikte yaşa takılan çalışanların bu sorunu reformist bir yaklaşımla çözüme ulaşmıştır. SGK personeli olarak siyasi iktidardan SGK personelinin talep ve sorunlarının karşılanması adına çağrıda bulunuyoruz.

EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiye en düşük 7 bin 500 TL tutarında maaş bağlanacaktır. SGK tüm bu işlemleri Merkez ve Taşra teşkilatında bulunan yaklaşık 32 bin personel ile yürütülmektedir. 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesinin ciddi bir maliyetinin olmayacağı aşikardır. Bugün burada çağrıda bulunarak, verilen emeğin, dökülen alın terinin ve SGK personelinin hakkının verilmesi için yüksek sesle çağrıda bulunuyoruz.

İkramiye, ek ödeme Ronalarının artırılmasını, ‘Bütün personelimize 3600 ek göstergenin verilmesini), Uzmanlık kadrosunun getirilmesi gibi taleplerimizin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz.

Bu saydığımız taleplerimiz Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla birlikte sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK çalışanlarının en doğal hakkıdır. Bir an önce teslim edilmelidir. SGK personeline ‘sus payı’ niteliğinde verilen ’51 TL fazla mesai ücretini’  yetersiz buluyoruz. Alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Ağır iş  yükü altında ezilen ve alın terinin karşılığını alamayan Sosyal Güvenlik Kurumu Personelleri olarak taleplerimizin takipçisi olacağız.

Bizler burada sendika şube başkanları ve şube yönetimleri olarak konunun sendikalara mal edilmek sizin ortak hareket ederek haklarımızın alınmasında mücadelemizin SGK Zonguldak Platformu altında eylemlerimize devam edileceğinin bilinmesini istemekteyiz. SGK personeli olarak ezilmeyeceği. Haklarımızı alana kadar her hafta mücadeleye devam edeceğiz”

Mehmet Özhaseki: Zonguldak en güzel yerlerden biri olacak! Mehmet Özhaseki: Zonguldak en güzel yerlerden biri olacak!

Eyleme katılanlar ıslık ve alkışlar ile de protesto ettiler. (Şaban YILMAZ)

WhatsApp Image 2023-03-31 at 13.05.42 (1) (1)WhatsApp Image 2023-03-31 at 13.05.42 (2)

Editör: Murat Barutçu