Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Fevkani Köprüsünün yıkım süreci ve Acılık Soğuksu yolu çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

Acilik Soğuksu istikametinde asfalt çalışmalarının bugün itibariyle başladığını ifade ederek "Biliyorsunuz 15 gündür altyapısını hazırlıyorduk.  Hem geçen hafta pazar günü hem bir öndeki pazar günü yoğun yağış aldık. Zemin birleştirmesi biraz sancılı. Arkadaşlar asfalt serimine başladılar inşallah iki üç gün içerisinde serimi tamamlayarak önümüzde ki hafta o yolu açmayı planlıyoruz. Ne kadar hızlı açarsak iyi. Hem vatandaşımız hemde biz rahat edeceğiz. O bölge 15-20 gün bekledik. Yumuşak zemin olduğu için otursun diye. Aşırı yağış aldığı için bekledik. Acılık-Soğuksu aksında trafiği rahatlatmış oluruz. Hafta içi de açmayı düşünüyoruz" dedi.

Yüzde 70'i geçtik

Fevkani Köprüsü yıkım çalışmalarında yüzde 70'i geçtiklerini ifade eden başkan Alan, "Köprünün yıkımında yüzde 70'i geçtik. Bir aksilik olmazsa 25 Aralık’a yetiştirmeyi planlıyoruz. Acılık-Soğuksu hattını bu hafta açarsak önümüzdeki hafta UzunMehmet ve Gazipaşa arasını stabilizeye ulaşmayı planlıyoruz.

Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Yumuşak zemin demiştik ya orada aynı şekilde olacak. Üst yapısını yapmadan önce altyapısını yapacağız. Aydınlatmaydı bunları yapmak zorundayız. Bura da sürecin uzamasının sebebi bunlar. Altyapı yapmak için vatandaşımızı sonra kırma yapma istemiyor. Biz de istemiyoruz. Acılık-Soğuksu aksının açılmasının ardından süreç UzunMehmet Gazipaşa aksına gelecek. İlk etapta taksi durağının arasından verebiliriz. İnşallah köprü yıkımı 25 Aralık’ta bitmiş olacak" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-12-02-at-14.26.49-(2)

Editör: Murat Barutçu