Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Fevkani köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Köprüyü ilk olarak 2013 Yılında Nisan ayında Muharrem Akdemir getirdiğini dayanıksız olduğu gerekçesiyle otopark ve tonajlı araçların geçişinin yasaklandığını söyledi.

 Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, köprü ile ilgili 10 yıl önce köprüyü riskli diye otopark ve tonajlı araçlara kapatanların şimdi köprü hakkında yorum yapmasını eleştirdi.

Başkan Alan yaptığı açıklamada "2013 Nisan ayı. Belediye başkanımız sayın Muharrem Akdemir o ODTÜ'den bir ön raporun geldiğini, bununla ilgili de dokuz aylık süre zarfında yani ocak ayına kadar kati raporun geleceğini ODTÜ'lü bir hocamızın ona söylediği özet olarak vatandaşımıza anlatmak için orada basın mensuplarının sorularını cevaplıyor ve köprünün güçlendirilmesi gerektiğini  bunlarla ilgili tedbir alınması gerektiğini söylüyor. Ne var bu tedbirlerde fazla sürat yapmayalım diyor sürücülerimize. Üç buçuk tonun üzerindeki araştıracağız ve saklayacağız ve tadilatın şart olduğunu ve bunun da dokuz aylık süreçte nihai kararın raporun geleceğini söylüyor. Bu aciklamadan önce Makina Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Bey'in bir raporu var. Bir açıklaması var ki bu ulusal medyaya da çıktı.  Arkadaşlar hani onu yetiştiremediler.  işte Fevkalani Köprüsü,  işte risk saçıyor işte katliama gebe, şu bu gibi başlıklarla ulusal basında yer aldı. 2013 şehrimizin belediye başkanı sayın Muharrem Akdeniz diyor ki bu köprünün tadilata ihtiyacı var. ODTÜ'den hocamız ve raporumuz bize bunu söylüyor diyor.

Köprü için bir adım atmadılar

2013 Nisan ayı 2017 yılında belediyemiz bir ihaleye çıkıyor. Dört yılda hakikaten bu köprünün artık riskli olduğunu anlıyorlar arkadaşlar. Ama bu süre zarfında dört yıl boyunca riskli olduklarını bildiği halde bir tane adım atmıyorlar. O dönemde belediye köprünün bakımı için ihaleye çıkıyor.  Sözleşmenin akdinden sonra yer teslimi yapılması gerçekleşemediği için ihalenin iptali, sözleşmenin fesih kararı alınmış. Başkanlık hiçbir yani gerekçe sunmadan sadece demişler ki biz işte üç etaba böldük. Birinci etap boşaltamadık demiş. Başkanımız yetkisini kullanarak ihaleyi feshetmiş sözleşmeyi.

400 bin liralık dava açıldı devam ediyor

Silahla tehdit ve kurşunlama olayının faili tutuklandı Silahla tehdit ve kurşunlama olayının faili tutuklandı

İhalenin iptal edilmesinden sonra firmanın dava açtığını söyleyen Başkan Alan,

ihalenin iptalinden sonra  firma demiş ki ben sizi mahkemeye veriyorum. Mahkeme kararına istinaden ilamı icra takibi neticesinde şirkete toplamda otuz beş bin lira para ödenmiş. Bunun haricinde şirket tarafından açılan on bin lira talepli davada fazlaya ilişkin hakların tutulması nedeni ile sözleşmenin haksız olarak feshedilmesi nedeniyle zarara uğradığı iddiası ile  dört yüz bin liranın faiziyle birlikte tahsili talepli dava açmış ve yargılama devam ediyor" dedi.

Ödevlerini yapmamışlar köprü ile ilgili yorum yapıyorlar

2013 yılının Nisan'ında köprüyle ilgili ODTÜ'den bir rapor daha öncesinde de makine mühendisleri odamızın bir raporu var. O da aynı şekilde güçlendirme gerekti. Yoksa yıkıma söylüyor. Ama siz hiçbir şey yapmıyorsunuz. Iki bin on yediye kadar bekliyorsunuz. 2017 yılında bir ihale yapıyorsunuz. Sonra da köprü altı esnafını boşaltamadığınız gerekçesiyle haklı bir sebep göstermeden ihaleyi sözleşmeyi feshediyorsunuz. Ve şu an 400 bin liranın üzerine faizi işlemeye devam ediyor. İnşallah kaybetmeyiz. Çünkü belediyemizin kasasından çıkacak bizim cebimizden çıkacak hepimizin. Şimdi siz hiçbir konuda ödevinizi, görevinizi yapmamışsınız. Çıkmışsınız CHP olarak hala bu köprüyle ilgili yorum yapıyorsunuz" şeklinde konuştu. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

Editör: Murat Barutçu