Konser salonuna silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Konser salonuna silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ermeniler Azerbaycan'ın savaşı durdurma ve silah bırakma talebini kabul etti

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı operasyonun ardından Cumhurbaşkanı Aliyev, bölgedeki Ermeni güçlere silah bırakma çağrısı yaptı. Karabağ Ermenileri, Azerbaycan'ın savaşı durdurma ve silah bırakma talebini kabul etti. Resmi açıklamayla gelişmeleri doğrulayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, antiterör operasyonunun askıya alınması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Taraflar yarın bir araya gelecek.

Ulusal basında yer alan haberlere göre Azerbaycan'ın Ermeni güçlerin saldırıları sonrasında Karabağ'da operasyon başlatması dünyada büyük yankı uyandırdı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, operasyonu durdurmak için Ermenilere silah bırakma çağrısı yaparken Rus basını, Karabağ Ermenilerinin Azerbaycan'ın savaşı durdurma ve silahları tamamen bırakma çağrısını kabul ettiğini yazdı. Bu gelişme sonrası Karabağ'da ateşkes ilan edildi. Taraflar yarın Azerbaycan'ın Yevlah şehrinde görüşecek. (Haber Merkezi)

Editör: Virda Şahin