Külünk’ten bomba iddialar: ‘Cumhurbaşkanına sahte anketler sunuldu!’ Külünk’ten bomba iddialar: ‘Cumhurbaşkanına sahte anketler sunuldu!’

Vatan Partisi Zonguldak milletvekili Adayları, Savaş Oruç, Gökhan Yılmaz ve Hasan Demirkesen Kilimli, Çatalağzı, Filyos'ta vatandaşlar ile buluştu.

Yerli kömürümüzü yeniden şahlandıracağız diyen Gökhan Yılmaz,konuşmasına şu şekilde devam etti :

Bilindiği üzere EPDK’nın Nisan 2022 tarihinde aldığı karar ile, Elektrik üretiminde İthal Kömüre Yerli Kömürden daha yüksek Teşvik verilmesi kararından sonra, bölgemizde faaliyet gösteren ÇATES ve Eren Enerji şirketleri, bölgemizde taş kömürü üretimi yapan Rödevans saha sahiplerinden kömür alımını durdurarak İthal Kömüre yöneldiler.

EPDK’nın bu kararı ,Ak Pati hükümetinin  hükümetin uygulamaktan vazgeçemediği İthalata dayalı üretim politikaları ile tamamen uyumludur. Ne yazık ki Ak Parti Hükümeti, Vatan Partimizin programında yer alan ve ülkemizin 117 ayrı merkezinde Üretim Devrimi Kurultayları ile, kamuoyu ve üreticilerimiz ile paylaştığımız Üretime Dayalı Ekonomi Politikaları yerine, İthalata Dayalı Üretim modelini TERCİH ederek, yerli üreticimizi bitme noktasına getirmiştir.

 Hükümetin bu tercihi, ülkemizin her yerinde, ülkemizde üretilebilecek tüm ürünlerin yurt dışından İthal edilmesine, üreticinin üretimden, çiftçinin tarımdan uzaklaşmasına yol açtığı gibi, Zonguldak’ımızda da İthalatçılar servetlerine servet katarken, TTK ve Rödevansçılarımızın üretimden vazgeçerek, taş kömürü üretiminin bitme noktasına, Zonguldak ekonomisinin bel kemiği durumunda olan binlerce maden işçimizin ise işsiz kalmasına neden olmak üzeredir.

Değerli arkadaşlar, Diğer taraftan, Erdemir ve Kardemir Demir Çelik Fabrikaları da, Yerli kömür yerine ithal taş kömürü kullanmaktalar. Vatan Partisi olarak öncelikli hedefimiz, Demir Çelik sanayinde kullanilan yıllık 12 milyon ton taş kömürünü Zonguldak'ımızda üretmek. Bu şekilde ülke ekonomisine destek, İşsizimize iş, esnafımıza bol kazanç sağlamak.

Değerli arkadaşlar, Rusya'dan ,G. Afrika'danİthal kömür geliyor. Bu Zonguldak'ımıza,TTK'mıza  ve Rödovans işletmecilerimize ihanettir.

Dağın altında kömürümüz yatıyor. Onlar ise ithallatçıları zengin ediyor.Hükümet ve Millet ittifakın  vekil adaylarının üretimi artırmaktan bahsettikleri yok. Hepsi ithal kömürü savunuyor.

Vatan Partisi olarak, Üretimi artırmak için TTK yeniden yapılandirılacak ve yatırım yaparak üretimi artıracağız.

İthal kömür değil, Kendi kömürümüzü çıkartacağız.

Arkadaşlar cesur olun,14 Mayıs milletvekili seçimlerinde oyunu yerli kömürü savunan Vatan Partisi'ne atın dedi. (Haber Merkezi)

2023-05-04_22-42-15

2023-05-04_22-41-42

2023-05-04_22-42-00

Editör: Muhammet