KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi tarafından BEÜ Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de sağlık çalışanları tarafından 7 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi BEÜ Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı.

Tıp Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasına, SP Merkez İlçe Başkanı İsmail Üstünyer, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk, Türk Orkam Sen Şube Başkanı Erkut Alacalı, KESK’e bağlı sendikaların şube yönetim kurulu üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.

SES Zonguldak şube yönetim kurulu üyesi Döndü Temel yaptığı açıklamada, “TBMM de 1 Aralık 2021 tarihinde hekim ve diş hekimlerinin emeklilik ve maaşlarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme hiçbir emek ve meslek örgütünün görüşü alınmadan bir günde alelacele kabul edilip 3 Aralık 2021 tarihinde alelacele geri çekilmiştir” diyerek şunları söyledi:

“Bakanlığı bürokratlarının iş bilmezliğinin bir sonucu ile daha karşı karşıya kalmıştır.Sağlık alanının bütünlüğünü görmezden gelen, hekim ve diş hekimleri dışındaki sağlık emekçilerini yok sayan bu düzenlemeyi tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde düzeltmek yerine tümden geri çekmeleri sağlık emekçilerinin mevcut kaygılarını ve iktidara yönelik öfkelerini arttırmaktan başka bir işe yaramamıştır. Biz Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri farklı unvanlarda da olsak hizmeti beraber yürütmekteyiz. Hepimizin çalışma koşulları ağır ve hepimizin maaşı çok düşük ve her geçen gün mum gibi erimektedir.

Dayanışma ve ortak mücadele ile ekibin bir parçası olan her çalışanın ve meslek mensubunun haklarının iyileştirilmesi için birlikte mücadele etmekte geri adım atmamalıyız. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte kazanacağız Bu gün ülkenin her yerinden,alanlardan meydanlardan, iş yerlerinden taleplerimizi,en güçlü şekilde haykırmak, kazanıncaya kadar birlikte mücadele etmek için buradayız.

Sağlık emekçilerine ek ödeme, döner sermaye adlarıyla yapılan, ekip anlayışını bozan, rekabet oluşturan ve çalışma barışını bozan ödeme yöntemi yerine yoksulluk sınırının üzerinde, tek kalemde, tamamı emekliliğe yansıyacak şekilde maaş ödenmesine başlanmalıdır. Covid-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir.

Sağlıkta artarak devam eden şiddete karşı etkili yasalar acilen kabul edilip,uygulanmalıdır. Hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan sağlık emekçileri derhal işe başlatılmalıdır. Taleplerimiz açık ve nettir. İşkolu emekçilerini ayrıştırmaya çalışan hiçbir politikaya karşı sessiz kalmayacağız ve haklarımızı alıncaya kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz”

Açıklamada çeşitli sloganlar atılırken, ardından eyleme katılanlar alandan ayrıldılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi