1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi işbirliğinde kanserle ilgili farkındalığını arttırmak ve kanserin nasıl önleneceği, tespit edileceği ve tedavi edileceği konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe personel çok büyük ilgi gösterdi.

Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Z.B.E.Ü Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri Prof.Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, Prof.Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu, Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin ve Mehmet Pınar, Şube Müdürleri ile personel katıldı.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu yaptığı açılış konuşmasında “Kanser, tüm dünyada gittikçe yaygınlaşan önemli bir toplum sağlığı problemidir. Kanser, sosyal, psikolojik ve ekonomik yönleri de olan, hastayı ve hasta yakınlarını etkileyen çok yönlü ve ciddi bir hastalık olan bu önemli sağlık sorununa karşı en büyük önlem farkındalıktır. Amacımız bu farkındalığı artırmaktır” dedi.

Orman personelinin yoğun ilgi gösterdiği Z.B.E.Ü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu’ nun moderatörlüğünde düzenlenen “Kanserde Riskler, Tarama, Erken Teşhis ve Radyasyon/Radyoterapi” etkinliğin ilk bölümünde Z.B.E.Ü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak tarafından kanser tipleri, Türkiye ve dünyadaki kanser istatistikleri, meme kanseri, teşhis ve tedavi yöntemleri ile erken teşhisin önemi konuları, Z.B.E.Ü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu tarafından Tiroid kanseri, sıklığı, belirtileri, tipleri, tanı ve tedavi yöntemleri konuları, Z.B.E.Ü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bekir Hakan Bakkal tarafından ise kanser taraması, radyoterapi, kullanım amaçları ve süreçleri hakkında katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.

Katılımcılar tarafından soruların cevaplanmasının ve yapılan değerlendirmenin ardından etkinlik sona erdi.

Toplantı sonrasında Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu tarafından Z.B.E.Ü Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri’ ne hediye takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi