Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, marketlerde satılan plastik alışveriş torbalarının fiyatı adet başına 38,5 kuruş olarak güncellendi. Bu zamla birlikte, 1 Ocak 2019'da başlatılan poşetlerin paralı olması uygulaması çerçevesinde uzun süredir sabit kalan 25 kuruşluk fiyat değiştirilmiş oldu.

Marketlerde poşetlerin paralı olarak sunulması uygulamasıyla birlikte, "Geri Kazanım Katılım Payı Tutarı" adı altında poşet adedi kadar devlete ödeme yapılıyor. Bu uygulama sayesinde çevreyi plastik kirliliğinden koruma amaçlanıyor ve plastik torbaların tüketiminde bilinçli kullanımın teşvik edilmesi hedefleniyor.

Plastik poşetlerin fiyatındaki bu artış, çevreye duyarlılık adına alışkanlık edinmeyi teşvik ederek plastik kullanımını azaltmayı hedefleyen bir adım olarak görülüyor. Türkiye’de çevre ve doğal kaynakların korunmasına yönelik bu tür önlemler, plastik kirliliğinin azaltılmasına ve sürdürülebilir bir çevre için adımlar atılmasına destek oluyor.  /Haber Merkezi

51 İlin Emniyet Müdürleri Değişti! 51 İlin Emniyet Müdürleri Değişti!

Soğan 50 TL yolunda Soğan 50 TL yolunda

Frenle gazı karıştırdı! Frenle gazı karıştırdı!

Fuhuş evlerine baskın! Fuhuş evlerine baskın!

Zonguldak sular altında Zonguldak sular altında

Eksik gramajlı ekmek satan fırına ceza! Eksik gramajlı ekmek satan fırına ceza!

Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur” Çaycuma’da 12 yaşında kız istismar edildi! “Adam belki kızıma talip olur”

Disney Plus ‘Atatürk’ dizisini Ermeni baskısı ile kaldırdı! Disney Plus ‘Atatürk’ dizisini Ermeni baskısı ile kaldırdı!

Editör: Murat Barutçu