Disney Plus, geçtiğimiz yıl Türkiye'de yayına başlamıştı. Platform, 2023 yılı içerisinde Atatürk dizisini yayınlayacağını duyurmuştu. Ancak geçtiğimiz haftalarda yerli içeriklerini kaldırdığını açıklamıştı. Bu karar, Türkiye'de tepkilere neden olmuştu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın da konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapmıştı.

Disney Plus, gelen tepkiler üzerine Atatürk dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Ancak bu karar da kısa süre sonra iptal edildi. Dizinin Disney Plus'ta yayınlanmayacağı, Fox TV ekranlarında ve ardından ise sinemada seyirciyle buluşacağı bildirildi.

Disney Plus'ın Atatürk dizisini iptal etme kararı, Ermeni lobisinin baskısıyla alındığı iddia ediliyor. Bu iddialar, Twitter'daki bir Ermeni haber sayfası tarafından da doğrulandı. Sayfa, "Disney+'ın Atatürk dizisini iptal etme kararı aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz" paylaşımı yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Disney Plus'ın kararına tepki gösterdi. Çelik, "Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek “Atatürk” dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir" dedi.

Sokak köpekleri okuldan eve dönen kıza saldırdı Sokak köpekleri okuldan eve dönen kıza saldırdı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çekilen dizinin diaspora ve lobi faaliyetleriyle engellenmesi asla kabul edilemez" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu