14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanlığında milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin müracaatları alınmaya başladı.

11-20 Mart tarihleri arasında aday adayı başvurularının başlayacağını belirten Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, “Genel Merkezimizle istişare içerisindeyiz. Bize verilecek olan talimatlara göre milletvekilliği aday adaylığı ve aday olma sürecini hep birlikte yürüteceğiz” dedi.

8 Nisan’da kesinleşen aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edileceklerini ifade eden Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, şunları söyledi:

DEVLETİMİZİ DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ

 “14 Mart 2023 tarihi itibari ile Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıkladı. Saadet Partisi Genel Merkezi de seçimle ilgili aday adaylık süreçlerini başlattı. Öncelikle 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ülkemiz, devletimiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenabı haktan niyaz ediyorum. Çok kısa bir seçim çalışması var. 60 günlük seçim çalışmasında telaşa mahal olmadan fazla sıkıntı olmadan sonuçta siyasi partiler birbirlerinin rakipleridir düşmanları değildir. Hepimizin ülkeyi daha iyi yöneteceğiz bu devleti daha iyi noktaya taşıyacağız diye bir iddiamız var. Bu nedenle kardeşlik ve dostluk içerisinde bu seçim çalışmalarının geçmesini tüm parti mensuplarından canı gönülden rica ediyorum.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAATLARI BAŞLADI

11 Mart itibari ile Saadet Partisi milletvekili aday adayı müracaatlarını almaya başladı. Süreç 20 Mart’a tamamlıyor 11 Mart da 20 Mart arasında Saadet Partisi il başkanlıkları ve genel merkez nezdinde aday adayı müracaatlarını topluyoruz. Muhtemelen şu anda aday adayı dosyaları gelmeye başladı. Saadet Partisi’nden Zonguldak‘ta milletvekili aday adayı olmayı arzu edem yaklaşık 12 ile 15 isim oldu olmasını bekliyoruz. Bu müracaatları aldıktan sonra 25-26 Mart tarihinde teşkilat temayülleri yapılacak. 26 Mart‘ta genişletilmiş bir il toplantı icra edeceğiz. Genel Merkezimizden görevliler gelecek orada aday adaylarının temayülleri yapılacak. Üçüncü aşama 27-31 Mart tarihleri arasında genel merkezde aday adaylarının mülakatları icra edecek. Dördüncü aşamada 1-7 Nisan arasında da Genel Başkanlık Divan’ı çalışmaları bir hafta sürecek. 8 Nisan’da da kesinleşen aday listeleri Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek. 8 Nisan’a teslim edildikten sonra seçim çalışmaları başlayacak.

SEÇİMLERE NASIL GİRİLECEĞİNE DAİR ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tabi burada belli olmayan bazı unsurlar var genel merkezler nezdinde Millet İttifakı bileşenleri arasında 87 seçim bölgesinde seçimlere nasıl girileceğine dair çalışmalar devam ediyor. Bir netlik bir kesinlik yok. Konuşulan bir takım söylentiler var ama itibar edilmemesini rica ediyoruz. Bununla ilgili bir kesinlik olduğun zaman Zonguldak da Saadet Partisi seçime nasıl girecek bir milletvekili adayımı gösterecek, beş milletvekili adayımı gösterecek bununla ilgili nasıl girilecek genel merkezden bir talimat gelecek orada bu konu ne netleşecek. 18 Mart Cumartesi günüde Allah kısmet ederse genel merkezimizde il Seçim işleri başkanı, il karargah başkanı ve il başkanları toplantımıza katılacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin