Ev alacaklar dikkat! Ev alacaklar dikkat!

Zonguldak Haber – Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Zonguldak'ta deniz taşımacılığında Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkilendiğini açıkladı.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı açıklamada deniz taşımacılığının Zonguldak'ı olumsuz etkileyen bir konu olduğunu ifade etti. Limanın kıyısında olmasına rağmen, bölgede deniz taşımacılığına olan ilginin azaldığını belirtti. Bu durumun başlıca nedeninin, Rusya-Ukrayna savaşının bölgedeki taşımacılığı olumsuz etkilemesi olduğunu dile getirdi.
Vali Tutulmaz, Zonguldak'ta Ro-Ro (roll-on/roll-off) taşımacılığının iyi bir seviyede olduğunu ve Ukrayna ile Rusya arasında da iyi bir taşımacılık bağlantısı bulunduğunu ancak savaş nedeniyle bu taşımacılığın 1 buçuk yıldır hayata geçirilemediğini ifade etti. Bu durumun Karadeniz bölgesindeki genel ulaşımda sıkıntı yarattığını belirtti. 
Vali Tutulmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İlimizin kıyısında liman olmasına rağmen, taşımacılığa ilginin az olması bölgemizdeki savaşın etkisi oldu. İlimizde Ro-Ro olarak iyi bir taşımacılık vardı. Ukrayna ve Rusya’ya iyi bir taşımacılık vardı ama; fazla sürmedi. İlave bir taşımacılık düşünülüyordu ancak; savaş nedeniyle 1 buçuk yıldır hayata geçirilemedi. Bu da Karadeniz’in genel ulaşımında bir sıkıntı yarattı. Karadeniz’in şu anda bütün limanlarında hareket yok, Samsun’da biraz var.  Ukrayna’ya çalışanlarda büyük bir sıkıntı var. Bunların hepsi yeniden başlayacak. Bölge bölge ekonomisi geliştikçe ticaret artacak. Ticarette de yeni kollar, yeni limanlar gelişecek. Bundan hiç şüphemiz yok."
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Traktörün altında can verdi! Traktörün altında can verdi!

Türkiye’de ilk defa yapılacak! Türkiye’de ilk defa yapılacak!

Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı Yaralı halde bulundu ekipler tarafından tedavi altın alındı

Eşinin iş yerinde kendine sıktı! Eşinin iş yerinde kendine sıktı!

Editör: Virda Şahin