46 kök kenevir ele geçirildi, 1 gözaltı! 46 kök kenevir ele geçirildi, 1 gözaltı!

Erzincan Haber - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla çarpıcı bir performans sergiledi. Kavukcu, Baksı Müzesi'nde gerçekleştirilen "Ütopya Atölyeleri" kapsamında öğrencilerle birlikte enstalasyon ve performanslar gerçekleştirdi.

Baksı Müzesi kurucusu Hüsamettin Koçan'ın düzenlediği "Ütopya Atölyeleri", özellikle deprem bölgeleri ve farklı üniversitelerde güzel sanatlar alanında eğitim alan öğrencilere burslu katılım imkanı sunuyor. Bu atölyelerde yer alan 7 sanatçının çalışmaları da ulusal ve uluslararası platformlarda dikkat çekici bulunuyor.

 

“Kimse üzülmesin” “Kimse üzülmesin”

Mehmet Kavukcu, daha önce de ulusal ve uluslararası alanda önemli yerleştirmeler ve performanslar gerçekleştirmiş bir sanatçı olarak biliniyor. Bu kez de Baksı Müzesi'nde bulunan Ütopya Atölyeleri çerçevesinde öğrencilerle birlikte doğanın ve kültürün dokusunu yansıtan performanslar ve enstalasyonlar gerçekleştirdi.

Kavukcu'nun dikkat çekici performansı, Baksı Müzesi'ndeki dilek ağacı etrafında gerçekleşti. Bölgede yüzyıllardır yaşayan geleneksel dilek ağacının sembolik ve kültürel anlamı üzerine yoğunlaşan Kavukcu, ağaca bağlanmış çaputların insanların dileklerini temsil ettiği düşüncesinden yola çıktı.

Yere düşen av tüfeği katili oldu! Yere düşen av tüfeği katili oldu!

Ancak sanatçı, bu performansında çaput yerine kendini ağaca bağlamayı tercih etti. Bu seçimle birlikte, doğanın korunması ve geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılmasının insanlara düşen önemli bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Kavukcu, aynı zamanda orman yangınlarının vurdumduymazlık, umursamazlık veya çıkar ilişkileri sonucu çıkan yangınlar nedeniyle doğaya verdiği zarara da dikkat çekti.

Kavukcu'nun bu performansıyla, doğayı tahrip etmeyi bir "huysuzluk" olarak değerlendirmenin mümkün olduğunu ifade ederek, geleceğe umutla bakmak ve doğayı korumak adına bir dilek dilediğini belirtti. Sanatçının dikkat çekici performansı, izleyiciler tarafından da ilgiyle karşılandı ve doğa koruma bilincinin artırılmasına katkı sağladı. İHA

Vefat eden çocuğu kullanarak insanları dolandırdı Vefat eden çocuğu kullanarak insanları dolandırdı

Halkın dörtte üçü kitap okumuyor Halkın dörtte üçü kitap okumuyor

AW941775_04

AW941775_03

AW941775_02

AW941775_01

Editör: Virda Şahin