Best of Zonguldak Best of Zonguldak

AK Parti Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un proje tanıtım toplantısına katılan Zonguldak Belediye Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Zonguldak mitinginde dile getirdiği Kuzey-Güney ayrımına karşı açıklamalarda bulundu. Ak Parti Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un düzenlediği proje tanıtım toplantısına katılan Başkan Alan, Zonguldak, Kilimli ve Kozlu'nun bir bütün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"2019 yılında belediyeyi devraldığımızda, Kilimli, Kozlu ve Zonguldak bir arada et tırnak gibi değil mi? Bizim için ayrı gayrı diye bir kavram yok. Bu birlikteliği yavaş yavaş kabul ettirmeye başladık. Kamu dönüşümleri gibi önemli adımları attık ve aşılmaz denilen engelleri birlikte aştık. Ancak, Kuzey-Güney ayrımı gibi söylemler bizi rahatsız ediyor. Bizim için Zonguldaklısı, Devrekli, Trabzonlu, Rizeli, Giresunlu, Kastamonulu, Bartınlı herkes aynıdır. Bu topraklarda yaşayan herkes bizim için eşittir. Ülkenin her köşesindeki insanlar bizim için önemlidir. Ancak, bazı kişiler Zonguldak'ı, Kilimli'yi ve Kozlu'yu ayrıştırmaya çalışıyorlar. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Biz birlikte hareket ederek, Zonguldak'ı ve bütün hemşehrilerimizi geliştirmek istiyoruz. 2019'da yeni bir Zonguldak vizyonuyla yola çıktık. Ötekileştirmeden, kucaklayarak ve birlikte büyüyerek diyoruz. Ancak, bazıları hala aynı türden ayrıştırıcı söylemleri kullanıyorlar. Bu kişilerin, Zonguldak'a ve hizmete katkıda bulunmayanların sözlerine kulak asmıyoruz."

Başkan Alan, Zonguldak'ın ve bölgenin kalkınması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı ve birlik içinde hareket ederek Zonguldak'ın yüzyılına ulaşacaklarına inandıklarını belirtti.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA