Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 'Deprem Şehitleri İçin Saygı Duruşu' konusunda 81 ile yazı gönderildi. Gönderilen yazının ardından 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yarın 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Zonguldak’ta da öğrenciler sabahın erken saatinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu. Bu kapsamda, Gazi Ortaokulu öğrencileri saat 7.45’te okul avlusunda hazır bulundu.

Sahiller boş kaldı Sahiller boş kaldı

“YEMEDİK, İÇMEDİK VE TEK YÜREK AYNI TEK KALP BİRLİKTE ARTTIK”

Saygı duruşu öncesinde duygusal bir konuşmaya imza atan Gazi Ortaokulu Müdürü Tuncay Korku, “Türk milleti asırlarca kadim milleti olduğunu felaketlerde, asrın buluşmasını ve dayanışmasını yaşadı. Bunu da en güzel gösteren bir millet olduk. Ve bu milletin de bir parçası olmaktan gurur duyduğumuzu her zaman gururla, övünçle, her şekilde dile getiriyorum. Yarınlarımız kutlu ve umuttur. Neden? Çünkü sizin gibi değerli gençlerimiz var. Değerlerini bilen, milli, manevi anlamda eğitimini alan ve gözlerinizde ki ışık yarınlara bizim daha mutlu bakmamızı sağlıyor. İşte bu depremde de millet olarak asrın dayanışmasını yaşadık. Asrın felaketinde, asrın dayanışmasını yaşadık. Herkes, her şeyiyle deprem bölgesine taşıdık. Aynı hüznü birlikte yaşadık Televizyonlardan ayrılmadık. Yemedik, içmedik ve tek yürek aynı tek kalp birlikte arttık. Allah'a şükürler olsun bu sebeple yarınlarımız çok umutlu. Çünkü sizin gibi gençler yetişiyor.  İnşallah sizlere emanet edeceğiz. Siz bu vatanı, bu devleti daha çağdaş medeniyet seviyesine inşallah yükselteceksiniz.” dedi.

OKUL MÜDÜRÜNDEN ANLAMLI ÇAĞRI

Okul müdürü Tuncay Korku, saygı duruşunun ardından öğrencilerden Fatiha okumalarını isteyerek, “Bugün yine özel bir gün. Miraç Kandili. Bugün bu gece Miraç Kandili'ni hep beraber idrak edeceğiz. Rabbim şimdiden niyetlerinizi, dualarınızı kabul eylesin. İki önemli sebeple toplanmış bulunuyoruz. Bu yüzden herkesin gönülden hissetmesini diliyorum.” şeklinde konuştu. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp Image 2024-02-06 at 08.41.36

WhatsApp Image 2024-02-06 at 08.35.03 (1)

Editör: Fadime Yılmaz Elma