Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD dönüşü yaptığı, “Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir.” Şeklindeki açıklamanın ardından, atama bekleyen öğretmenler yeni adımın gelmesini bekliyor.

Uzun emekler sonucu mesleğini yapabilme hayali kuran on binlerce öğretmen, mülakat uygulamasının kaldırılmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecinde yaptığı açıklamada "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" demişti. Bu açıklamanın hemen ardından dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer  "Mülakat olmayacak artık KPSS puanına göre çok hızlı şekilde atamasını gerçekleştireceğiz. Nasıl engelli öğretmenleri 1 hafta içerisinde atadıysak, dolayısıyla 1 hafta 10 gün içerisinde öğretmen ataması gerçekleşecek. Yani tek kriter KPSS olacak." demişti.

Gençler Düzce’nin doğal güzelliklerini gezdi Gençler Düzce’nin doğal güzelliklerini gezdi

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da yeni bir açıklama geldi.

Erdoğan ABD dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada öğretmen atamasında mülakat konusuna dair şunları söyledi: "Biz, mülakatları görevin gerektirdiği zorunluluklar dışında kaldırmayı vadettik. Görevin gerektirdiği hallerde ise hakkaniyetle hareket edilmesi temel yaklaşımımızdır. Mülakatlar çok sınırlı ve çok özel meslek gruplarında gerekli olabilir. Elbette mülakat komisyonlarının objektif kriterlerle oluşturulması konusu da çok mühim bir konu. Konuyu ilgili bakanlarımızla yakın görüşüyor, çalışıyoruz. Ben seçim vaatlerim içinde böyle bir söz verdiysem, bunu Milli Eğitim bakanımla, İçişleri Bakanımla görüşmek suretiyle, yeni bir yol haritasıyla ilerletiriz." (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu