AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin anketler üzerinden algı yaptığını açıkladı.

Başkan Çağlayan açıklamasında  “Zonguldak Belediye Başkanlığı için yarıştığımız CHP’den anket konusunda birbirinden farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Açıklanan ilk ankette CHP adayının, 11.2 puan önde olduğu açıklandı.CHP İl Başkanı 6 puan öndeyiz dedi” diyerek şunları söyledi:

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ise CHP adayının 6.4 puan önde olduğunu açıkladı.

Bizde dedikki; bu açıklamalar tutarsız.  Bu tutarsızlığı şimdi göz önüne koydular.

Kamuoyunun inanmadığı bu anketleri meşru kılmaya çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz şimdi “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, bir gece beni telefonla aradı ve müjdeyi verdi. “Fark kapandı, öne geçtik, farkı açıyoruz” dedi. Belgeleri, anketleri, araştırmaları bana gönderdi. O nedenle ben hep hitap ederken müstakbel Zonguldak Belediye Başkan adayımız diyordum. Şu anda belediye başkanlığı hayırlı olsun diyor. Evet ama tabii aradaki farkı strateji gereği sizlerle paylaşmıyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.

İl başkanının öndeyiz dediği gün aslında geride olduklarını Genel başkan itiraf etmiş oldu. Bu oyunları daha öncede görmüştük.

Oysa Ak Parti olarak biz hem Şubat ayında hem de Mart ayında anket yaptırdık. Genel Merkezimizin yaptırdığı anketin yanı sıra yerelde de anket yaptırdık. Bir ay arayla elimizdeki dört ankette mantıksal ve matematiksel olarak birbirine paralel sonuçlar elde ettik.

İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor! İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor!

Cumhur İttifakı Adayı Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan’ın yaptırdığımız tüm anketlerde seçimi 4-5 puan farkla kazanacağını net bir şekilde görüyoruz.

CHP, son bir hamle ile “Seçimi kazanıyoruz” algısı yaratmaya çalışıyor.  CHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı algıyı yaratmaya çalışmış, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanmıştı dedi” 

Muhabir: Ersen Berk Çelik