Ak Parti, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, milletvekilleri adayları ve tüm teşkilatlarıyla birlikte Kozlu’ya çıkarma yaptı. '67'de 670 AK ekip ile 67 bin el sıkıyoruz' programı kapsamında Kozlu’da konuşan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, dün düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı mitingde “Zonguldak’a meydan yapacağız” sözüne atıf yaparak; “on sene Zonguldak belediyesini yönettiler. Niye yapmadılar? Ellerinden tutan mı vardı?” dedi

Kozlu’daki düzenlenen programdaki konuşmasına şiirle başlayan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları söyledi;

Ruhlara çağrı var. Canlara davet. Şehitler sancağı sana emanet.  Kanın istiklaldir, sensin hürriyet, destana yürüyor, bin yıllık kıyam.  Cihat meydanında pehlivanlara, kaza meydanında kahramanlara, evladı fatihan. Müslümanlara, mukaddes mukaddes davaya, nefere Selam.  Destana yürüyor bin yıllık diyen. Kalplere şehadet dillerde dua. Bu ruhla haykırır. Nice şüheda. Tarihe, ölüme, mahşere selam, destana yürüyor. Bin yıllık kıyam. Tozlu bugün destana eriyor Tozlu bugün. Ne oldu bugün ayakta? Doldu bugün kıyamda.

Şehadetiniz gazanız mübarek olsun. Allah ayağınızı taşa ben de kısa kızacağım. Hiç uzatmayacağım. Az önce milletvekillerimiz söyledi zaten.

Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı Ali Koçal ve Akdemir Başkan Erdem’i kutladı

Kozlu bizi bekliyor. Biz de Kozlu'yu çok seviyoruz. Yalnız bir iki tane hatırlatma yapmam gerekiyor. Şimdi geçenlerde Ali Başkan'ım da bahsetti. Oraya vurgu yaparak kapatayım. Dün şehirde bir miting vardı. Kimin mitingi biliyor musunuz? Söz verip de hiçbir zaman sözünde durmayanların mitingi.

 İşçi bayramında hiçbir işçiyi çıkartmamak üzere söz verenler, otuz bin işçiyi çıkartanla beraber gelmiş, işçi bayramını sizlerin, AK Partimizin işçi bayramını tatil ederek armağan ettiği bir günde yine sözler vermişler.

Siz hangi sözünüzle durdunuz? Sizin sözleriniz hep uçtu. Böyle bir rüzgâr var ya şu anda. Bu rüzgâra gerek duymadan uçtu. Söylediğiniz her zaman uçtu. Bu millet size inanmıyor, inanmayacaktır. Bir de bir şey söylemişler. Zonguldak'a meydan yapacaklarmış. Duydunuz mu? Ne zaman? Seçimi alırlarsa. Kaç yıl yönettiler Zonguldak'ı? Ne on beşi? Otuz yıl yönettiler. Kırk yıl yönettiler. Hadi oraya gitmeyelim. Milletvekili adaylarının bay bay Kemal'in dokuz yıl boyunca genel başkanlığı yaptığı dönemde on yıl Zonguldak'ı onlar yönetti. Niye yapmadılar? Ellerini tutan mı vardı? Yok.

Başka bir şey daha söyleyeyim. O meydan yapacağız dediği dedikleri alandaki o binaları kim dikti biliyor musunuz? Hangi belediyelerin döneminde dikildi o binalar biliyor musun? O on iki katlılar. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları döneminde.

Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili Sayın Genel Başkanım bunları biz yaptık ya diye hatırlatmadı mı? Kılavuzu karga olanın burnu sandığa çakılır.

Recep Tayyip Erdoğan… Hamdolsun varlığına, Recep Tayyip Erdoğan'a. Bizi böyle insanların mahkûm bırakmıyor. Şimdi siz bunları yapacaksınız. Benim Ali Başkan'ım da gelecek buradan, konuşacak, sert konuşuyor diyeceksiniz.

Size şiir mi yazacak ya? Şehri katlettiniz, şehri? Şiir mi bekliyordunuz? Şimdi size şunları söylüyorum. Sizler tarih yazdınız. Öyle güzel hizmetler yaptınız ki, öyle güzel eserler yaptınız ki, öyle devrimler yaptınız ki, alnınız ak, başınız dik gezin, her biriniz. Çok güzel hizmetleriniz var. Hiç kimseye  boynumuz eğik değil. Alnımız ak, başımız dik. Bu şekilde gezin. Mücadeleniz mübarek olsun. Allah sizlerin varlığına şükredenlerden eylesin. İnsanın böyle teşkilatı olduğunda hiçbir derdi olmazmış. Bunu anladık.” dedi. (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-05-02-at-12.37.40

WhatsApp-Image-2023-05-02-at-12.05.49

WhatsApp-Image-2023-05-02-at-12.05.50

Editör: Murat Barutçu